RTEÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu Yaşandı

RTEÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı Coşkusu Yaşandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı coşkusu yaşandı.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de kutlama programı düzenlendi.

Üniversitenin Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama programı; saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak konuşmayı Tıp Fakültesi öğrenci temsilcisi Muhsin Sarıhan yaptı. Tıp eğitiminin tarihi hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Sarıhan, tıp fakültelerinin başarılı hekimler yetiştirebilmek için tüm imkânlarıyla öğrencilerine hizmet vermeye çalıştığını söyledi. RTEÜ Tıp Fakültesinin sürekli geliştiğine işaret eden Sarıhan, “Hem teorik bilgilerle hem de pratik anlamda donatılıyoruz. Bu mesleği layıkıyla öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen öğrenciler için bizlere sunulan imkânlar oldukça fazla.” dedi.

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-3.jpg

Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Algün bir konuşma yaparak, tıp fakültelerinin birinci hedefinin alanlarında uzman hekimler yetiştirmek olduğunu belirtti. Meslek hayatında yirmi altıncı senesini kutladığının altını çizerek ülkemizde geçmişteki yapılan sağlık uygulamalarını hatırlatan Prof. Dr. Algün, “Son on üç yılda sağlık alanında devrim yapıldı. Geçmişle bugün arasında çok farklı yerdeyiz. Ancak, bu yeterli değil, var olan hekim açığını kapatmalıyız.” dedi. Prof. Dr. Algün eğitim kalitesi, akademik kadrosu, donanımı ve fiziki şartları ile RTEÜ Tıp Fakültesinin bugün birçok tıp fakültesinden ileride olduğunu da sözlerine ekledi.

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-6.jpg

Hekimliğin bir meslek değil, bir yaşam şekli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, üniversite yıllarında zorlu bir eğitim süreciyle başlayan doktorluğun sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslek olduğunu belirtti.

Son yıllarda Türkiye’de sağlık alanında birçok olumlu gelişme olduğunu ifade eden Rektör Karaman, “Bundan yirmi yıl önce hayal dahi edemediğimiz şekilde birçok iyi işler yapılmıştır ancak tüm bu olumlu gelişmelere karşın doktorlarımız, sağlık personelimiz ve hastalarımız yönünden bakıldığında ülke olarak henüz istenilen düzeye ulaştığımızı söylemek güçtür. Sağlık hizmetlerinin ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmaları ile hastane ve nitelikli personel sayısında önemli artışlar kaydedilmiş. Yurttaşlarımızın ve başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen birçok sorunu vardır. Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren tüm sağlık personelimize hak ettikleri yaşam olanaklarının sağlanması, çalışma saatlerinin ve hasta yoğunluğunun azaltılmasına yönelik düzenlemelerin yapılması, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracak önemli etkenlerdendir.” dedi.

huseyin-karaman.20150314230158.jpg

Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde son yıllarda hem teknik donanım anlamında hem de hizmet kalitesi anlamında önemli işler yapıldığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yaklaşık bir ay önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfının, Eğitim Araştırma Hastanesine 20 milyona mal olan bir görüntüleme merkezi kazandırdığını hatırlattı. Hedeflerinin sadece Rize sınırları içinde değil, bütün bölgeye hatta Kafkasya’ya sağlık hizmetini hızlı, kaliteli ve teknolojik imkânları kullanarak sunmak olduğunu belirten Rektör, “Eğitim ve Araştırma Hastanemizde 2014 yılında 900 bin poliklinik hizmeti verilmiştir. Bu rakamlar göstermektedir ki Cumartesi ve Pazar günleri hariç olmak üzere 2014 yılında her gün hastanemizden ortalama 3 bin 500 kişi sağlık hizmeti almıştır. Birçok alanda bölgenin ve ülkenin önemli referans merkezlerinden birisi durumundayız. Yüzde yüz doluluk oranıyla çalışan hastanemizde 2014 yılında 55 bin cerrahi girişim yapılmıştır. Bunların bin 100 tanesi ülkemizde sadece büyük merkezlerde yapılan A grubu ameliyattır. İl dışına sevk oranı da binde beştir.” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ilk yapıldığı yıllarda 50 uzman hekim ve 250 yatak kapasiteli bir hastane olarak planlandığını ancak bugün 126 öğretim üyesi, 160 hekim ve 510 yatakla hizmet verdiğini kaydeden Rektör Karaman, mevcut binanın artık sırtındaki yükü taşıyamaz duruma geldiğini, Rize’ye ve Üniversiteye 750 yatakla hizmet verecek bir bölge hastanesinin kazandırılması gerektiğini söyledi.

Fakültenin akademik kadrosu ve öğrenci sayısı hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesinin 2006 yılında kurulduğunu, bu yıl ikinci mezunlarını vereceğini söyledi. Rektör, konuşmasını, tüm doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise konuşmasına geçmişte sağlık alanında yaşanan sıkıntıları dile getirerek başlarken, Türkiye’nin yurt dışına hasta gönderen bir ülkeden, kendi vatandaşlarının yurt dışından Türkiye’ye tedavi olmaya geldiği günleri yaşadığını belirterek bu olumlu tabloyu biraz daha ileriye taşımak gerektiğini söyledi. Türkiye’nin hızla ilerlediğini ifade eden Vali Yazıcı, “Sağlık sektöründe de ilerliyoruz. Sağlık sektörünün her zaman dünyanın en üst sıralarında taşımanın gayreti içerisinde olmamız gerekiyor. Ülkemizin insanları her şeyin en iyisine layık. Bu topluma her şeyin en güzelini sunmak bizim asli vazifemizdir.” İfadelerini kullandı.

ersin-yazici.20150314230221.jpg

Protokol konuşmalarının ardından yeni profesör, doçent, yardımcı doçent unvanını alan öğretim üyeleri için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi. Geçen yılın dönem sonu başarısına göre dönem birincilerine başarı belgesinin ve ilk beşe girenlere hediye çekinin verildiği program sonunda ise dönem bir öğrencileri önlüklerini giydi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen program davetlilere sunulan ikram ile sona erdi.

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-7.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-8.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-9.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-11.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-12.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-13.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-14.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-15.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-16.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-17.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-18.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-19.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-20.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-21.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-22.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-23.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-25.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-28.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-24.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-26.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-27.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-29.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-30.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-31.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-32.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-33.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-34.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-35.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-36.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-38.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-37.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-39.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-40.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-41.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-42.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-43.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-44.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-45.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-47.jpg

rteude-14-mart-tip-bayrami-coskusu-yasandi-46.jpg