RTEÜ’de 5 Lisans Programı Daha Akreditasyon Belgesi Aldı

RTEÜ’de 5 Lisans Programı Daha Akreditasyon Belgesi Aldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesinde Kimya, Fizik, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinin FEDEK tarafından akredite edildiği bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada, yeni dönemde hedeflerini kalite, akreditasyon ve uluslararasılaşma olarak belirlemiş olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmalarla her geçen gün bu hedefine doğru emin adımlarla ilerlediği kaydedilerek, bu kapsamda daha önce akreditasyon belgesi alma başarısı göstermiş olan 7 programa ilaveten 5 programın daha akreditasyon belgesi almaya hak kazandığı bildirildi. İlahiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesinin de akreditasyon müracaatlarını yaptıklarından değerlendirme aşamasında olunduğu belirtilen açıklamada, “Önümüzdeki başvuru döneminde ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesi gibi birçok fakülte ve yüksekokul akreditasyon müracaatlarını yapacaklardır.” denildi.

Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesinde beş programın akredite edildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akreditasyon yetkisi alan ve ülkemizde Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültelerini akredite eden FEDEK; eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet konularında belirli bir standartta hizmet veren ve kriterleri sağlayan bölümleri yoğun bir değerlendirme ve denetleme neticesinde başarılı bulunan programları akredite etmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya, Fizik, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri 2020-2021 döneminde sundukları Öz Değerlendirme Raporları ve akabinde gerçekleştirilen saha ziyaretleri neticesinde FEDEK tarafından akredite edilmiştir. 2019-2020 döneminde de Fen Edebiyat Fakültemizin Biyoloji Bölümü FEDEK tarafından akredite edilmişti. Böylece Fen Edebiyat Fakültesinin akredite başvuru koşullarını sağlayan bütün bölümleri akreditasyon belgesi almış oldu. İngiliz Dili ve Edebiyatı ile Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümleri ise 2 yıl mezun verme şartını sağladıkları zaman akredite olmak üzere başvurularını yapmak için çalışmalarını devam ettirmektedirler.

Yükseköğretimde kaliteyi önceleyen ve kaliteye ulaşmayı sağlamak için bütün birimlerde aynı standartlarda eğitim ve hizmet vermeyi şiar edinen RTEÜ, bugün Yükseköğretim Kurumlarında bulunan toplam programların ancak yüzde onundan daha az bir oranı akredite olabilmiş iken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde kısa bir süre içerisinde Eğitim Fakültesinde 6 ve Fen Edebiyat Fakültesinde 6 olmak üzere toplamda 12 program ve Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi (Bakanlık tarafından akrediteli) akreditasyon belgesi alma başarısı gösteren ender üniversitelerden biri olmuştur.

Ayrıca üniversitenin bütün birimlerinde akredite olma çalışmaları devam etmekte olup İlahiyat Fakültesi ile Tıp Fakültesi de müracaatlarını yapmış olup değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki başvuru döneminde ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi ile Ziraat Fakültesi gibi birçok fakülte ve yüksekokul akreditasyon müracaatlarını yapacaklardır.

Yükseköğretimde kalite ve akreditasyonun öncelikli hedefleri arasında olan RTEÜ bu sayede dünyadaki benzer programlarla aynı kriterlerde eğitim-öğretim veren ve her alanda olduğu gibi akreditasyon alanında da kendinden söz ettiren bir üniversite haline gelmiştir.”