RTEÜ'de Akademik Yükselme Töreni

RTEÜ'de Akademik Yükselme Töreni
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü tarafından 2016 yılında Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna atanan 46 öğretim elemanı için Akademik Yükselme Töreni gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesisi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’ndaki törene; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Rektör Yarımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural ve Prof. Dr. Ali Bilgin, Üniversitenin Geliştirme Vakfı üyesi Av. Harun Mertoğlu ve Osman Erkan ile Üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı.

rteude-akademik-yukselme-toreni-foto-galeri.jpg

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşının söylenmesi ile başladı. Üniversitenin Akademik Müzik Grubu tarafından sunulan müzik dinletisiyle devam eden programda açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman sözlerine Dünya çapında rekabet edebilen bir üniversite olmak için; alanında uzman nitelikli akademisyenlere, bilimsel araştırmalarda başarıya, kaliteli eğitime, nitelikli öğrenci düzeyine, akademik özgürlüğe, öğrenciler için iyi donanımlı kütüphane ve laboratuvar ile eğitim öğretim binaları gibi özelliklere sahip olmak gerektiğini söyleyerek başladı.

Üniversitenin hem nicelik, hem de nitelik olarak bugün çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2016 yılı içerisinde 2 öğretim üyesinin Profesör,  16 öğretim üyesinin Doçent ve 28 öğretim elemanının da Yardımcı Doçent unvanı almış olmasının bunun en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Rektör Karaman, Yükseköğretim Kurulunun başlatmış olduğu Akademik Teşvik Uygulamasında da, 2016 yılında yapmış oldukları çalışmalarla akademik teşvikten 7 öğretim elemanının 100 tam puan aldığını söyledi.

Üniversitenin gelişmesi için birçok önemli projeye imza attığını ve yeni projeler başlattığını belirten Rektör Karaman, İlahiyat Fakültesi yeni eğitim binasının açılışının gerçekleştiğini, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nun birlikte kullanılacağı 37.000 metrekare kapalı alana sahip binanın bittiğini, Turizm Fakültesi binasının da büyük oranda tamamlandığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Güneysu Adacami mevkiinde Sosyal Kampüs Projesi ve Üniversitenin hemen önünde yapılacak olan Sahil Dolgu Projesinin de başlamış olduğunu ifade etti.

Konuşmasının son bölümünde Üniversitenin akademik başarısını artırmak için birtakım adımlar attığını söyleyen Rektör Karaman, “Bilimsel Araştırma Projelerine ‘Uluslararası Araştırma Projesi’ ilave ettik. ‘Yurt Dışı Dil Desteği’ uygulaması başlattık ve bugüne kadar 90 öğretim üyemizi dil kursu için İngiltere’ye gönderdik. Bir yıl içinde her bir öğretim elemanını 4 yurt içi ve 2 yurt dışı akademik faaliyette destekleme kararı aldık. Geliştirme Vakfımız vasıtasıyla Akademik Teşvik Uygulaması başlattık. Akademik Metin Düzeltme ve Çeviri Ofisi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Proje Ofisi kurduk.” dedi.

Temel hedeflerinin, niceliksel ve niteliksel büyümeyi birlikte gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasını, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna atanan Öğretim Üyelerini tebrik ederek tamamladı.

Konuşmaların ardından 2016 yılında Akademik Teşvik’ten tam puan alan öğretim üyelerine başarı belgeleri takdim edilerek Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrosuna atanan öğretim üyeleri için Cübbe Giyme Töreni gerçekleştirildi. Gurur ve mutluluğu bir arada yaşayan öğretim üyelerine, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere üniversite yöneticileri tarafından cübbeleri giydirildi ve başarı belgeleri takdim edildi.