RTEÜ'de Balık Keşifleri

RTEÜ'de Balık Keşifleri
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi tarafından dünya faunası için 3 yeni sazan türü keşfedildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde Prof. Dr. Davut Turan, Prof. Dr. Güler Ekmekçi, Araştırma Görevlisi Cüneyt Kaya ve Araştırma Görevlisi Esra Doğan’ın bilimsel çalışmaları neticesinde Fırat Nehri’nde bulunan ancak bu güne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 yeni sazan türü keşfedildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bünyesinde daha önce 18 yeni türü dünya faunasına kazandıran Prof. Dr. Davut Turan ve araştırma ekibi, 3 yeni tür daha tanımlayarak bu sayıyı 21’e çıkardı.

Konuyla ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Sazangiller omurgalı hayvanlar içerisindeki en büyük familyalardan birisidir ve bu familya 220 cinse ait 2 bin 400’ün üzerinde tür ile temsil edilmektedir” dedi.

Yeni keşfedilen sazan türlerine ise 'Alburnoides emineae', 'Alburnoides recepi' ve Alburnoides velioglui' isimleri verildi.

recep-baligi.jpg

emine-baligi.jpg

velioglu-baligi.jpg