RTEÜ'de Bayramlaşma Töreni Yapıldı

RTEÜ'de Bayramlaşma Töreni Yapıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademik ve idari personelinin katıldığı Kurban Bayramı bayramlaşma töreni yapıldı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Üniversitenin Sosyal Tesis Salonu’nda düzenlenen programda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz ve Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er törene katılanları kapıda karşılayarak bayramlarını kutladı.

Üniversitemiz akademik ve idari personelinin katıldığı törende, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir konuşma gerçekleştirdi.

Sözlerine herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Karaman, “Bayramın başta sizler ve aileniz olmak üzere ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, mutluluk ve huzur getirmesini, hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.” dedi.

 

rteude-bayramlasma-toreni-yapildi-foto-galeri.jpg

Rektör Karaman, ABD Trump Yönetimi’nin bayramdan önce ülkemize karşı başlatmış olduğu ekonomik savaşı, ülkemizin güvenliğine karşı ekonomik tehdit oluşturan Fetö ve Pkk terör örgütlerine açıkça ve doğrudan destek veren tavrını kınayarak, “Trump Yönetimi’nin, dünyayı kutuplara bölmeye ve parçalara ayırmaya yönelik uygulamaları ile ülkemize karşı ambargolar karşısında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ülkemizin meşru hükümetinin haklı karşı duruşlarını destekliyoruz.” dedi.

Ülke olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu mücadeleden de galip geleceğimizi ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Bu savaştan galip gelmek için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak daha çok çalışacağız, daha çok terleyeceğiz, yerli ve milli dönüşüme elimizden gelen en iyi katkıyı sağlayacağız.” diye konuştu.

Karaman, Üniversite olarak gerek eğitim gerek araştırma geliştirme anlamında üzerimize düşeni yaparsak mücadeleden galip geleceğimizi de belirterek, “Bayramdan önce devlet üniversitelerinin 2014-2017 yılları arasındaki uluslararası yayın istatistikleri yayınlandı. Üniversite olarak biz 107 devlet üniversitesi arasında 1.13 yayın ortalaması ile 32. sırada yer alarak Karadeniz Bölgesi’nde birinci olduk. Bu hepimiz için büyük bir gururdur. Rektörlük dönemimin ilk kısmında sizlerin sayesinde, sizlerin katkılarıyla akademik performans anlamında başarılı bir dönem geçirdik. Yeni dönemde de sizlerle birlikte çok daha iyi işler yapacağız. Buna şüphem yoktur. ” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bayramlaşma töreni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.