RTEÜ’de Çay İhtisaşlaşma Koordinatörlüğü Ricania sp. Paneli Düzenleyecek

RTEÜ’de Çay İhtisaşlaşma Koordinatörlüğü Ricania sp. Paneli Düzenleyecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Çay İhtisaşlaşma Koordinatörlüğü tarafından “Çay Yetiştiriciliğinde Ricania sp. (Yalancı Kelebek) ve Sarı Çay Akarı ile İlgili Gerçekler ve Mücadele Yöntemleri” konulu panel düzenlenecek.

Yükseköğretim Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının birlikte yürüttükleri “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında 2018 yılında çay alanında pilot üniversite olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından “Çay Yetiştiriciliğinde Ricania sp. (Yalancı Kelebek) ve Sarı Çay Akarı ile İlgili Gerçekler ve Mücadele Yöntemleri” konulu panel düzenlenecek.

Oturum başkanlığını RTEÜ Rektör Yardımcısı ve Çay İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ali Bilgin’in yapacağı panele; Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. İsmail Demir, RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Muhammet Mustafa Akıner, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Kibar Ak, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Fatma Özsemerci ile ÇAYKUR Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Uzman Reyhan Sekban ve Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Uzman Heval Diler katılacak.

Panel, 18 Mart Çarşamba günü üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda Saat: 14.00’te düzenlenecek.