RTEÜ'de Çayda Uygulamalı Doku Kültürü Eğitimi Düzenlendi

RTEÜ'de Çayda Uygulamalı Doku Kültürü Eğitimi Düzenlendi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından Çayda Uygulamalı Doku Kültürü Eğitimi düzenlendi.

Çay Eğitim Projesi kapsamında planlanan eğitim, üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deryanur Dinçer tarafından verildi.

2 gün süren eğitimin ilk gününde doku kültürü hakkında genel bilgiler, laboratuvar organizasyonu ve sterilizasyonu, besi ortamları ve kültüre alma konuları teorik olarak anlatıldı.

İkinci gün ise katılımcılara, doku kültürü besi ortamı hazırlama, çayın kültüre alınmadan önce yüzeysel sterilizasyonu ve çayın kültüre alınması gibi işlemler uygulamalı olarak gösterildi. Her bir katılımcının hazırladığı ve ortama aktardığı çay eksplantları kendi ismi ile etiketlenerek büyümesinin takibi amacıyla iklim dolabına koyuldu.

Çay konusunda uzmanların yetiştirilmesine yönelik düzenlenen eğitimin sonunda, katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-cay-ihtisaslasma-koordinatorlugu-tarafindan-cayda-uygulamali-doku-kulturu-egitimi-duzenlendi-foto-galeri.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum