RTEÜ'de FETÖ Depremi! 9'u Akademik Tam 11 Kişi Açığa Alındı

RTEÜ'de FETÖ Depremi! 9'u Akademik Tam 11 Kişi Açığa Alındı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde FETÖ Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu düşünülen 9 akademik, 2 idari olmak üzere toplam 11 personel hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma açılan kişiler görevden uzaklaştırılarak açığa alındı.

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde görevli 9 akademik ve 2 idari personel hakkında hem soruşturma başlatıldı, hem de bu kişiler görevden uzaklaştırılarak açığa alındı.

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilişkili olanların belirlenmesi amacıyla, üniversitede yürütülen çalışmalar kapsamında FETÖ/PDY ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 9 akademik, 2 idari olmak üzere toplam 11 personel hakkında hem soruşturma açıldı, hem de açığa alındılar. 

Üniversite bünyesinde soruşturmaların devam edeceği ve bu yapılarla ilişkisi olan kişilerin tespiti noktasında çalışmaların sürdüğü  öğrenildi.

13 DEKAN İSTİFASINI VERDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını istemesinin akabinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 13 Dekan istifasını rektörlüğe verdi.