RTEÜ'de “Fizik ve Yenilikçi Teknolojiler Çalıştayı” düzenlendi

RTEÜ'de “Fizik ve Yenilikçi Teknolojiler Çalıştayı” düzenlendi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından “Fizik ve Yenilikçi Teknolojiler Çalıştayı” düzenlendi.

Yakın zamanda resmi açılışı yapılacak olan Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonu’ndaki Çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

rteude-fizik-ve-yenilikci-teknolojiler-calistayi-4.jpg

Amacı, fizik, disiplinler arası fizik, ve fiziğin yenilikçi teknolojilere katkısını vurgulayabilmek ve farklı bilim alanlarında çalışmalarını yürüten araştırmacıları bir araya getirerek, ortak çalışmaların başlatılmasına katkıda bulunmak olan Çalıştay’da, söz konusu disiplinlerdeki araştırma problemleri ve yeni fikirler paylaşıldı.

rteude-fizik-ve-yenilikci-teknolojiler-calistayi-1.jpg

Prof. Dr. Mehmet Şahin, Yrd. Doç. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Yrd. Doç. Dr. Evrin Tuğay ve Gökçehan Karaca’dan oluşan Çalıştay Düzenleme Komitesi adına konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Karslı kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

rteude-fizik-ve-yenilikci-teknolojiler-calistayi-3.jpg

Programda; Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker “Araştırma, İnsan ve Başarı Odaklarıyla Eğitim”, Prof. Dr. Zafer Ziya Öztürk “Elektronik Burun: Tıbbi Uygulamalar”, Prof. Dr. Saleh Sultansoy “İnsanlığın Refahı İçin Fizik: Yeşil Nükleer Enerji- Toryum”, Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu “Katıhal Lazerleri ve Biyomedikal Uygulamaları”, Prof. Dr. Hasan Efeoğlu “Memristör ve Memristörün Elektronikte Potansiyel Uygulamaları İçin Son Bulgular”, Prof. Dr. Mustafa Çulha “Nanobiyoteknolojide Kavramlar: Tanıdan Nanotoksikolojiye” ve Prof. Dr. Vasif Vagifoğlu Nabiyev “Yenilikçi Teknolojiler ve Yapay Zeka” konu başlıkları altında katılımcılara bilgi verdiler.

rteude-fizik-ve-yenilikci-teknolojiler-calistayi-2.jpg

Program sonunda çalıştaya katkı sağlayan konuşmacılara üniversitenin şilti ve teşekkür belgesi takdim edildi.

Programa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Karslı ve Prof. Dr. Hasan Efe ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

rteude-fizik-ve-yenilikci-teknolojiler-calistayi5.jpg