RTEÜ'de Gürcüce Dil Kursu Açıldı

RTEÜ'de Gürcüce Dil Kursu Açıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize Belediyesi  tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Gürcüce Dil Kursu açıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ve Rize Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde ikinci “Gürcü Dili Eğitimi” kursu üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dersliğinde açıldı.

58 kursiyerin katıldığı Gürcüce kursu Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Harun Çimke ve Dr. Öğretim Üyesi Sopio Mahachashivili tarafından veriliyor.

Kursun açılış dersine, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, Gürcistan-Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze katıldı.

Açılış kursunda bir konuşma yapan Rektör Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak komşu ve dost ülke Gürcistan’la başta eğitim olmak üzere birçok alanda yapılan işbirliği faaliyetlerine büyük önem gösterdiklerini ve bu bağlamda ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Gürcistan-Trabzon Başkonsolosu Japaridze ise, iki ülkenin bağlarının daha da artması için çaba gösterenlere teşekkür ederek, Üniversitemiz bünyesinde Gürcüce eğitim olduğunu ancak ikinci kez Karadeniz Bölgesi’nde vatandaşlara yönelik dil kursu eğitimi verildiğini söyledi.

Gürcistan’ın Acara Özerk Bölgesi’nde çok sayıda üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı bölümü bulunduğunu da belirten Japaridze, “Vatandaşlarımız Türkçe öğrenebiliyor ve konuşabiliyorlar. Dil çok önemli. Dostluğumuzu pekiştirecek ve birleştirecek en önemli köprülerden biri dildir. Aynı dilde birbirimizle konuşabilmek çok önemli.” ifadelerini kullandı.

40 saat sürmesi planlanan eğitim süresi boyunca kursiyerlerin, Gürcüce okuma, yazma, dinleme, anlama ve konuşma alanlarında yetkin hale gelmesi hedefleniyor. 

rteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(1).jpgrteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(2).jpgrteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(3).jpgrteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(4).jpgrteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(5).jpgrteude-gurcuce-dil-kursu-acildi-(6).jpg