RTEÜ’de Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi Verildi

RTEÜ’de Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi Verildi
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) işbirliğinde ‘’Hastane Öncesi Acil Sağlık Simülasyon Eğitimi’’ düzenlendi.

Ülkemizin alanında gelişmiş teknoloji ile donatılmış merkezlerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Klinik Simülasyon Merkezi’nde 19 - 21 Ocak 2021 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitime; 112 Acil Sağlık, UMKE ve İnme mobil uygulamasındaki başarılı çalışmaları dolayısıyla Eskişehir, Çanakkale, İzmir, Bolu, Aksaray, Manisa ve Ankara illerinden doktor, sağlık memuru (ATT), sağlık teknikeri (Paramedik) ve hemşireler katıldı. Eğitime ayrıca, Rize’de daha önce aile hekimi olarak görev yapan ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünde gözetmen olarak bulunan Dr. Nilüfer Emen de koordinatör gözetmen olarak katılım sağladı.

Eğitimde katılımcılar, alanında uzman akademisyenlerin gözetiminde, ev ortamında veya ambulansta doğum, doğum sonrası yenidoğan stabilizasyonu, ileri seviyede kardiyak yaşam desteği konularından oluşan eğitimleri yüksek gerçeklikli simülatörlerde yoğun olarak uygulama imkanı buldular.

Çalışanların mesleki gelişimine katkı sağlayacağı hedeflenen eğitimin sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman tarafından başarı belgesi verildi.

İlki başarıyla tamamlanan eğitimin çalışanların mesleki bilgi beceri gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülerek daha kapsamlı bir şekilde devamının planlandığı belirtildi.

rteu’de-hastane-oncesi-acil-saglik-simulasyon-egitimi-verildi..jpg