RTEÜ'de Kore Kültür Günü Etkinlikleri Düzenlendi

RTEÜ'de Kore Kültür Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Rize'de, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Kore Kültür Merkezi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğiyle "Kore Kültür Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki etkinlik film gösterimiyle başladı. 

Kore’nin savaş dönemi, sonrasında yaşadığı dram ve ülkenin ayağa kalkışını anlatan film “ Ode To My Father” ise salonu dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler çerçevesinde Kore-Türkiye İlişkileri ve Kore’de Eğitim ve Korece Tanıtım konulu seminerler verildi.

Kore tarihi ve Kore-Türkiye ilişkilerinin anlatıldığı seminer, "Kore Geleneksel Kıyafet Deneyimi" ile devam etti. 

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(5).jpg

Kore geleneksel kıyafetlerinin davetliler tarafından yakından incelendiği etkinliklerde ayrıca Kore Geleneksel Müzik “Sa Mul” konseri de düzenlendi.

Konser öncesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman bir konuşma yaparak, iki ülke arasındaki geçmişten gelen bağları hatırlattı, Güney Kore ile Türkiye’nin iki dost ve kardeş ülke olduğunu ifade etti.

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(2).jpg

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ise RTEÜ'de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek, bu etkinlik aracılığıyla Rize’de Kore kültürünü ve Kore’yi tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Kore ile Türkiye'nin iki dost ve kardeş ülke olduğunu söyledi.

İlk defa Rize'de etkinlik düzenlediklerini ifade eden Cho, "Geçen yılda yine birkaç şehirde etkinlik yapmıştık. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu etkinlik aracılığıyla Rize'de Kore kültürünü ve Kore'yi tanıtma fırsatı bulduk." dedi.

Cho, "Türkiye'deki insanların bize karşı sevgi ve sampati duyduğunu görüyoruz. Kore'deki insanların da Türkiye'ye karşı çok büyük sevgi ve sempatileri var. Bu bizi çok mutlu ediyor. Bu ilişkilerin daha gelişmesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(17).jpg

Programın ardından, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho’yu makamında ağırladı. Görüşme sonunda günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

Cho, Rize'den sonra Artvin ve Kars'ta etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Program sonunda Kore Savaşı'na katılan Türk askerleri ile şehit mezarlıklarının fotoğraflarının yer aldığı "Kore Savaşı" fotoğraf sergisi gezildi.

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(15).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(1).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(3).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(4).jpg

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(6).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(12).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(13).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(14).jpg

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(16).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(18).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(7).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(8).jpg

rizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(9).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(10).jpgrizede-kore-kultur-gunu-etkinlikleri-duzenlendi-(11).jpg