RTEÜ'de Mezuniyet Coşkusu

RTEÜ'de Mezuniyet Coşkusu
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 10. Mezuniyet Töreni, Üniversite Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Refike Yılmaz isimli bir anne, diplomasını 2 yaşındaki bebeği Sıla ile birlikte aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) 10. Mezuniyet Töreni'nde Refike Yılmaz isimli bir anne, diplomasını 2 yaşındaki bebeği Sıla Yılmaz ile birlikte aldı.

RTEÜ 10. Mezuniyet Töreni bugün Üniversite Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene çevre üniversitelerden çok sayıda rektör de katıldı. Törende ilk konuşmayı üniversite dönem birincisi Elif Ulucenk yaptı. 3.80 başarı notu ile mezun olan Ulucenk konuşmasının ardından birinciler kütüğüne adını çaktı.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasında, 10. mezuniyet yılına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün itibariyle üniversitemizde 13 fakülte, beş yüksek okul, altı meslek yüksek okulu, 13 araştırma merkezi bulunmaktadır. Bu birimlerde 977 öğretim elemanı ve 18 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversitemizden bugüne kadar 31 bin 414 öğrenci mezun oldu. Bu yıl ise yaklaşık olarak 6 bin öğrencimizi mezun ediyoruz” dedi.

Başarılı ve huzurlu bir eğitim dönemi geçirdiklerini vurgulayan Karaman, şöyle devam etti: "Bazı üniversitelerdeki istenmeyen olaylar, üniversitemizde yaşanmadı. Bu şekilde huzurlu bir eğitim dönemi geçirmemizde başta öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimizin, sıcakkanlı, sevecen Rize halkının önemli katkıları olmuştur. Henüz 10 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen birçok alanda, bizden çok daha önce kurulan üniversiteleri geride bırakarak önemli başarılar elde ettik. 2015 ÖSYS sonuçlarına göre üniversitemiz tercih edilme ve yerleşme oranı açısından 104 devlet üniversitesi arasında 20. sırada yer almıştır."

rteude-mezuniyet-coskusu-foto-galeri.jpg

BEBEĞİ İLE DİPLOMASINI ALDI

İİlahiyat fakültesini üçüncülükle bitiren Erzurum nüfusuna kayıtlı öğrenci Refike Yılmaz, diplomasını almak üzere sahneye kucağındaki Sıla isimli 2 yaşındaki bebeği ile çıktı. Yılmaz diplomasını Rize İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun’un elinden aldı. Yılmaz yaptığı açıklamada, “Diplomayı almaya kızımla birlikte geldim. Mezun oluyorum. Bitiyor inşallah. Mutluyuz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2015-2016 akademik yılında gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerine katkı sağlayan kurumlar için plaket töreni gerçekleştirildi. Rize Valiliği adına Vali Vekili Mehmet Kurt’a, Rize Belediyesi adına Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı adına Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar’a, Çaykur Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna’ya, Rize Ticaret Odası adına Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’na Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman plaket takdim etti.

Plaket töreninin ardından dereceye giren öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüller takdim edildi. Rektörlüğün öncülüğünde gerçekleştirilen törende, Üniversitenin 2015-2016 akademik yılı birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencisi Elif Ulucenk’e ödülünü Rize Vali Vekili Mehmet Kurt verdi.  İkinciliği elde eden Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencisi Büşra Balcancı'ya ödülünü Rize Milletvekili Hikmet Ayar, üçüncülüğü kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Hasan Şeren’e ise ödülünü Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak takdim etti.

Daha sonra fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokul bazında dereceye girenlere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından RTEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Öğrencisi Kadir Ali Çelik tarafından mezuniyet andı okutuldu. Gurur ve heyecanı bir arada yaşayan öğrencilerin mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutlaması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Törene; Rize Vali Vekili Mehmet Kurt başta olmak üzere, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ile Osman Aşkın Bak, Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, RTEÜ Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar, Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, il müdürleri, STK ile siyasi parti temsilcileri, Üniversitenin akademik ve idari personeli, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni öğrenci andı ve ardından kep fırlatma töreni ile son buldu.