RTEÜ'de Mezuniyet Töreni Düzenlendi

RTEÜ'de Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) tarafından, 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet töreni düzenlendi.

RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde öğrencilerin mezuniyet coşkusu yaşandı.

Törene; Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı Nusret Bayraktar, İl Garnizon Komutanı İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ile siyasi parti ve STK temsilcileri, üniversite personeli, veliler ve öğrenciler katıldı.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(1).jpg

2014-2015 akademik yılını birincilikle bitiren Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencisi Yusuf  Zeyyad Caner bir konuşma yaparak, mensubu olduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim görmüş olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını hayat boyu yaşayacağını söyledi.  Ardından, gösterdiği başarı dolayısıyla mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(3).jpg

Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise törende yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı olduğunu belirterek bilginin en çok üretildiği, paylaşıldığı bir dünyada üniversitelerin, gençleri nakış nakış işleyerek nitelikli bireyler haline getirdiğini söyledi.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(4).jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı ise, mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Yazıcı, gençlere seslenerek “Gerçek hayatla bugün itibariyle tanışmış oluyorsunuz. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmanız için ilk önce kendinize inanmanız gerekiyor. Başarı insanın kendine güvenmesiyle kazanılır.” dedi.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(5).jpg

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüller verildi.

RTEÜ 2014-2015 akademik yılı birincisi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yusuf  Zeyyad Caner’e,  ikinciliği elde eden İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma Cerah’a ve üçüncülüğü kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Zehra Güven’e plaket ve çeşitli hediyelerini Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Milletvekilleri Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı ile Nusret Bayraktar ve Rektör birlikte verdi. Daha sonra fakülte ve yüksekokul bazında dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi1.jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi2.jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(6).jpg

Hediye takdiminin ardından RTEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Fahri Özkan tarafından mezuniyet andı okutuldu. Bu sırada öğrenciler Türk bayrağı açtı, mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu birer mesaj gönderdi.

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(2).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(7).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(8).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(9).jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(10).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(11).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(12).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(13).jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(14).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(15).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(16).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(17).jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(18).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(19).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(20).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(21).jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(22).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(23).jpgrteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi-(24).jpg

rteude-mezuniyet-toreni-duzenlendi3.jpg