RTEÜ’de Prof. Dr. Kızıltan Dekanlığa Atandı

RTEÜ’de Prof. Dr. Kızıltan Dekanlığa Atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Alaattin Kızıltan atandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alaattin Kızıltan vekaleten atandı.

YÖK tarafından yapılan atama sonrasında kısa bir süre önce yeni görevine başlayan Prof. Dr. Kızıltan, yaklaşık 25 yıl Erzurum Atatürk Üniversitesinde görev yaptıktan sonra 2012 yılında memleketine dönerek doğduğu topraklarda hemşehrilerine hizmet etmeye ve aynı yıldan itibaren Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürütmeye başlamıştı.

PROF. DR. ALAATTİN KIZILTAN KİMDİR?

1965 yılında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ardeşen’de tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. 2006 yılında Doçent, 2011’de ise Profesör oldu. Çeşitli zamanlarda Almanya’da akademik araştırmalarda bulundu. 2012 yılında Rize’ye döndü ve Dekanlık görevine atanıncaya dek Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulundu. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki üniversitelerde Uluslararası İktisat, İktisadi Kalkınma ve AB ile ilgili bilimsel çalışmaları bulunuyor. Çok sayıda makale ve kitabı bulunan Prof. Dr. Alaatin Kızıltan, evli ve üç çocuk babası olup, Almanca ve İngilizce bilmektedir.