RTEÜ'de Radyasyon Onkolojisinin Önemi ve Hasta Gözüyle Radyoterapinin Resme Yansıması Çalıştayı Düzenlendi

RTEÜ'de Radyasyon Onkolojisinin Önemi ve Hasta Gözüyle Radyoterapinin Resme Yansıması Çalıştayı Düzenlendi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından "Radyasyon Onkolojisinin Önemi ve Hasta Gözüyle Radyoterapinin Resme Yansıması" çalıştayı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Radyasyon Onkolojisinin Önemi ve Hasta Gözüyle Radyoterapinin Resme Yansıması” konulu çalıştay, panel ve sergi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Radyoterapi gören hastaların yaşadıklarını dinleyerek resme yansıtan Üniversitenin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Melike Nur Uzunoğlu’nun resim sergisinin açılışı ile başlayan program, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın açılış konuşması ile devam etti.

radyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(10).jpg

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasına, hayatımızı her an etkileyen son derece önemli bir konudaki çalıştaya ev sahipliği yapmaktan ve Erzurum, Samsun, Trabzon illerinden gelen Radyasyon Onkologlarını, hekimleri ve hastaları ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı.

Üniversite ve Tıp Fakültesi ile ilgili bilgi veren Rektör Karaman, “Tıp Fakültemizde 130 öğretim üyesi görev yapmaktadır. 520 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanemizden 2017 yılında bir milyon otuz bin hasta sağlık hizmeti almıştır. Tıp Fakültemiz ile Eğitim ve Araştırma Hastanemiz sadece ilimize değil Artvin, Erzurum ve Trabzon’a da sağlık hizmeti veren bir bölge hastanesi konumundadır.” dedi.

huseyin-karaman-(1)-003.jpg

Karaman, Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin en önemli bölümlerinden biri olan Onkoloji Hastanesi bünyesinde bulunan sağlık hizmetlerini de paylaşarak, “Onkoloji Hastanesi 2012 yılından beri Rize ve çevresine hizmet vermektedir. Bünyesinde; ayaktan kemoterapi ünitesi, 2 linac cihazına sahip radyasyon onkolojisi kliniği, 3 odalı radyoaktif iyot tedavisi odası, Pet Ct, 2 gama kamaralı Nükleer Tıp Birimi, 8 yataklı yoğun bakım ünitesi, tomografi ve MR’ dan oluşan görüntüleme birimi ile toplamda 75 yataklı servis bulunmaktadır. Bu birimlerde ayaktan günlük yaklaşık 250 hastaya tanısal ve tedaviye yönelik sağlık hizmeti sunulmaktadır. Halen Radyasyon Onkoloji Kliniğimizde 3, Tıbbi Onkoloji Kliniğimizde 2 ve Nükleer Tıp Biriminde 2 hekimimiz ile eğitim ve sağlık hizmetleri bir arada sunulmaktadır.” diye konuştu.

Hastaların çaresiz kaldıklarında hastaneye ve hekime duydukları hassasiyetin daha da arttığını bu nedenle hekimlerin sabırlı, hoşgörülü ve merhametli olmaları gerektiğini belirten Rektör Karaman, programda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bir gün süren çalıştayda panelistler; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Özbek Okumuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Yöney, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Gürsel, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Meydan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Çetin ve Atatürk Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Burak Erdemci konuşmalarını gerçekleştirdiler.

radyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(8).jpgradyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(9).jpgradyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(3).jpghuseyin-karaman-(2)-004.jpg

radyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(4).jpghasan-turut-002.jpgradyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(7).jpgradyasyon-onkolojisinin-onemi-ve-hasta-gozuyle-radyoterapinin-resme-yansimasi-(6).jpg