RTEÜ'de Rize 2. Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası Düzenlendi

RTEÜ'de Rize 2. Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası Düzenlendi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğrenim gören 42 ülkeden 464 uluslararası öğrencinin katılımıyla Rize 2. Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvası düzenlendi.

Rize Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından İçişleri Bakanlığı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü katkılarıyla düzenlenen Rize 2. Uluslararası Öğrenci Futbol Turnuvasının şampiyonu Afrika Karması oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüs Halı Sahası’nda gerçekleştirilen turnuva Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz'ın başlama vuruşuyla start aldı. Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Yemen, Ürdün, Suriye, Endonezya, Afrika ve Asya karmalarından oluşan takımların mücadele ettiği organizasyon 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında yapıldı.

Oldukça çekişmeli geçen turnuvanın finalinde ise Afrika Karması ile Ürdün takımı karşı karşıya geldi. Mücadele sonunda Afrika Karması birincilik kupasının sahibi oldu. İkinciliği Ürdün ve üçüncülüğü Yemen takımının elde ettiği turnuvada başarılı takımlara kupalarını Rize Valisi Kemal Çeber, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik verdi.

Rektör Karaman, Uluslararası Öğrenci Kardeşliği projesi kapsamında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen turnuvaya katılan tüm takım oyuncularına teşekkür ederek bu organizasyonun öğrenciler arasındaki bağın daha da güçlenmesine katkı sağladığını söyledi. Mücadelelerin ardından finale kalan takımları da tebrik etti.

rteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(10).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(11).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(8).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(9).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(6).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(7).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(5).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(4).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(3).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(2).jpgrteude-rize-2.-uluslararasi-ogrenci-futbol-turnuvasi-duzenlendi-(1).jpg