RTEÜ'de Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı

RTEÜ'de Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı
Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden toplam 25 öğrenci ve 2 öğretim üyesi Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamladı.

Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden; acil, genel cerrahi, kadın doğum ve nöroloji bölümlerinden 15 öğrenci ile göz hastalıkları bölümünden 1 öğretim üyesi 27 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden acil, kadın doğum, anestezi ve genel cerrahi bölümlerinden 10 öğrenci ile kadın doğum bölümünden 1 öğretim üyesi 06-17 Ağustos tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze, İç Denetim Birimi Başkanı Doç. Dr. Nato Alavidze, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa Aksoy ve Dr. Serhat Talaş, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Nino Jankarashvili, RTEÜ Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Harun Çimke, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Hasan Örücü’nün katılımıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

rteude-stajini-tamamlayan-gurcu-ogrencilere-sertifika-toreni.jpg

Törende konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, on üç yıldır Gürcü öğrencileri Üniversitede ağırlamaktan memnun olduğunu ifade ederek RTEÜ'de gördükleri stajın eğitim hayatlarına katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Gürcistan’ın iki farklı ilinden staj yapmak amacıyla RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen öğrencileri misafir etmekten memnun olduklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Üniversitenin Tıp Fakültesi bünyesinde son teknoloji üzerine kurulan Simülasyon Merkezi’nin de mesleki eğitim bağlamında iki ülke ilişkilerine daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze ise Rize’de ve RTEÜ'de bulundukları süre içerisinde her anlamda memnun kaldıklarını belirterek, ilişkilerin daha da fazla gelişmesi için üniversite olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Nino Jankarashvili de öğrencilerinin üç haftalık kısa bir süre içerisinde mesleklerinde fayda görecekleri çok önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek, staj dönemi boyunca kendilerine gösterilen ilgi ve destek dolayısıyla başta RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz’a, Üniversitenin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt’e, Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Aksoy'a ve öğrencilerin staj gördüğü kliniklerdeki hekimlere teşekkür etti.

Törenin sonunda Gürcü öğrencilere Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcıları Dr. Mustafa Aksoy ve Dr. Serhat Talaş, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Nurhayat Özdemir, Kutaisi Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Denetim Birimi Başkanı Doç. Dr. Nato Alavidze, Rektörlük Özel Kalem Müdürü Öğr. Görevlisi Hasan Örücü ve Dr. Ali Yılmaz tarafından sertifikaları verildi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.