RTEÜ'de Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı

RTEÜ'de Stajını Tamamlayan Gürcü Öğrencilere Sertifika Töreni Yapıldı
Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden toplam 25 öğrenci Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamladı ve düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden gelen 25 öğrenci, acil servis, nöroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, göz, anestezi, kardiyoloji vb. alanlarında 18 Ağustos – 05 Eylül tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gürcistan Trabzon Konsolosu Temur Tartarashvili, RTEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze, RTEÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Levent Tümkaya, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Özcan Yavaşi, Tiflis Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Nino Jankarashvili’nin katılımıyla RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

rteude-stajini-tamamlayan-gurcu-ogrencilere-sertifika-toreni-yapildi-foto-galeri.jpg

Törende, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gürcistan Trabzon Konsolosu Temur Tartarashvili, Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze ve Tiflis Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Nino Jankarashvili birer konuşma gerçekleştirdi.

Gürcistan’ın iki farklı üniversitesinden staj yapmak amacıyla RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen öğrencileri misafir etmekten memnun olduklarını dile getiren Rektör Karaman, ülke olarak komşularla iyi ilişkiler içinde olmayı önemsediklerini söyledi.

Karaman, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan bir üniversite olarak komşularımızla akademik ve kültürel anlamda var olan bağlarımızı geliştirmeye devam edeceğimizi" ifade ederek, “Coğrafya kaderdir. Gürcistan ve Türkiye’nin kaderi ortaktır. Artık tek bir ülke vatandaşı değil dünya vatandaşı olmak şeklinde bir anlayış var. Biz bu hedefler doğrultusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak yıllardır Tiflis Devlet Tıp Üniversitesinden ve iki yıldır Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesinden öğrencilerimizi ağırlıyoruz.” dedi.

Rektör Karaman, konuşmasını, staj süresi boyunca öğrencilere her türlü imkanı sunan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimine, hekimlere ve sağlık personeline teşekkür ederek tamamladı.

Akaki Tsereteli Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrine Phakadze, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Nino Jankarashvili ise Rize’de ve Üniversitemizde bulundukları süre içerisinde her anlamda memnun kaldıklarını ve öğrencilerinin üç haftalık kısa bir süre içerisinde mesleklerinde fayda görecekleri çok önemli bilgiler edindiklerini ifade ederek, ilişkilerimizin daha da fazla gelişmesi için üniversite olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından hediye takdimi gerçekleştirildi.

Törenin sonunda stajını tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.