RTEÜ’den Pedagojik Formasyon Bekleyenlere Müjde!

RTEÜ’den Pedagojik Formasyon Bekleyenlere Müjde!
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, YÖK’ün Pedagojik Formasyon kontenjanlarını belirlemeyi üniversitelere bırakması sonucu Pedagojik Formasyon kontenjanında artırıma gideceğini açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, YÖK tarafından belirlenen Pedagojik Formasyon konusunda RTEÜ’ye ait 150 kişilik kontenjanın, yine YÖK tarafından pedagojik formasyon konusunda düzenleme yetkisinin üniversitelere bırakılmasıyla kontenjan belirlemenin üniversitelerce belirlenecek olması dolayısıyla kontenjan artırımına gidilmesi için çalışmaların başladığı belirtildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere daha önce Yükseköğretim Kurulu'ndan yapılan açıklamada Üniversitemize Pedagojik Formasyon konusunda 150 kişilik kontenjan verildiği duyurulmuştu. Ancak daha sonra oluşan talepler sonucunda Yükseköğretim Yürütme Kurulu konuyu 18.11.2015 tarihli toplantısında tekrar gündemine almış ve pedagojik formasyon konusunun, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen usul ve esaslara göre yönerge hazırlamak şartıyla üniversiteler tarafından belirlenecek kontenjanlar dahilinde uygulanmasına karar vermiştir. Dolayısıyla bu yeni duruma göre pedagojik formasyon konusundaki düzenleme yetkisi Üniversitelere bırakılmıştır. Bu çerçevede Üniversite olarak biz de Pedagojik Formasyonla ilgili kontenjan artırımını da içeren çalışmalara başladık ve çalışmalar neticelendiğinde öğrencilere gerekli duyuru yapılacaktır.” denildi.