RTEÜ’den Sevindiren Açıklama

RTEÜ’den Sevindiren Açıklama
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, gıda zehirlenmesi yaşayan öğrencilerle ilgili öğrenci ve ailelerinin yüreklerine su serpici açıklamada bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, merkez kampüste yaşanan gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili açıklamada bulundu.

Rektörlüğün yüreklere su serpen açıklamasında şunlar kaydedildi: “Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerimiz 12.12.2017 Salı günü akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyetleri ile Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat etmişlerdir. Her iki hastanede öğrencilerimize anında gerekli müdahaleler yapılmış ve öğrencilerimiz 1-2 saat müşahede altında tutularak taburcu edilmişlerdir. Şu an itibariyle söz konusu olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrencimiz kalmamıştır.

Olay hem adli makamlarca, hem de Üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır.

Olayın başından sonuna kadar bizzat ilgilenen, hastanede öğrencilerimizi ziyaret eden başta Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ olmak üzere AK Parti, CHP ve MHP il Başkanları ile Yönetimlerine; Milletvekillerine, İl Sağlık Müdürüne, KYK İl Müdürüne, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlk Müdürüne; öğrencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşması için öz verili olarak çalışan Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi Başhekimleri ile acil serviste görevli hekim ve sağlık personeline; öğrencilerimizi bir an olsun yalnız bırakmayan, hastanede onlarla birebir ilgilenen Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile Üniversitemiz Öğrenci Konseyine, öğrencilerimizin arkadaşlarına; ilk andan itibaren doğru bilgi akışının sağlanması ve herhangi bir bilgi kirliliği oluşmaması için gayret eden, sorumlu medya mensubu örneği gösteren yerel ve ulusal medyanın ilimizdeki temsilcilerine; kısacası olaya sağduyulu yaklaşan ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”