RTEÜ'lü Dekan Yavuz: Of Bölgesine Üniversite Yakışır

RTEÜ'lü Dekan Yavuz: Of Bölgesine Üniversite Yakışır
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, Trabzon’un Of ilçesinde katıldığı konferansta Of’a üniversite gerektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, Of Anadolu İmam Hatip Lisesinde Okul Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği tarafından organize edilen “İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplilerin Gelecekleri” konulu konferansta öğrencilerle buluştu, tecrübelerini örneklerle aktardı, hasbihal etti. Yavuz, “Bölgede en güzel Üniversite Of’a yakışır. Of’un yetiştirdiği, Oflu Öğretim Üyeleri Of’ta İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitimi Fakültesi,  Mühendislik ve diğer Fakülteleri de kurabilecek kapasitededirler. İmam Hatip Lisemiz ve diğer okullarımızdan mezun, Öğretim Üyesi olan değerli insanlarımız sayesinde, Bölgede en güzel Üniversite Of’umuza yakışır. Bunu rahatlıkla ifade edebilirim.” dedi.

Dekan Yavuz konuşmasında; “Her ay en az bir tavsiye kitabı okumalıyız, geleneğe bağlı kalarak, yeniliklere açık olmalıyız. Farklı fikir ve düşüncelere saygı göstermeliyiz.  İmam Hatip öğrencisi olarak kendi kişiliklerimizi kazanmada yardımcı eserlerle ve işlerle meşgul olmalıyız. Bulunduğumuz yerde en iyisi olmalıyız. Kendi fikirlerimizin yeni olması için eski kültürümüzü bilmeliyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Lisesi Mezunudur. İmam Hatipli öğrencilerimizin Kaymakam, Vali, Öğretim Üyesi gibi yüksek mevkilere gelmelerinde hiçbir engel kalmamıştır. Sizlerde de bu kapasiteyi görüyorum ve bu mevkilerde olmanızı istiyorum.” diye konuştu.

salih-sabri-yavuz-rteu-ilahiyat-fakultesi-dekani.jpg

Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz sohbetinde; “Bir kitap okunduğunda satırların altının hiç çizilmemesi de, satırların tümünün altının çizilmesi de doğru değildir. Biri kitabı tamamen yeni keşfetmiş, kendisinde hiçbir şey yokmuş gibi, diğeri de kayda değer bir şey bulunmamış anlamı içermektedir. Kişi kendi temeli üzerine yeni şeyler katmalıdır. Özgüven çok önemlidir. Bir İmam Hatip Lisesi öğrencimiz, günlük dersler dışında, en az iki saat kitapla, bilgiyle meşgul olmalıdır. Dinimizin ilk emri de “Oku”dur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültemize Of’tan çok öğrencimiz gelmektedir. Oflu öğrencilerimiz hem lider, hem organizatör, hem yönetici vasıflarını taşımaktadırlar ve çok başarılı olmaktadırlar. Of, Çaykara, Dernek, Hayrat ilçelerimizle birlikte bölge olarak öğrencilerimizden biz çok memnunuz. Of ve Çaykara bölgesi öğrencilerimiz kendilerini çok güzel yetiştirmektedirler. Of İmam Hatip Lisemiz de çok değerli insanlar yetiştirmiştir.

“İmam Hatip Gençliği ve İmam Hatiplilerin Gelecekleri” konulu konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürü Sedat Gül, Trabzon Müftü Yardımcısı Yunus Emre Küçük, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Rıza Köroğlu, Okul Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda İmam Hatip öğrencisi katıldı. Program plaket ve hediye takdiminin ardından sona erdi.