RTEÜ’lü Eski Dekan Mollaibrahimoğlu Rektör Atandı

RTEÜ’lü Eski Dekan Mollaibrahimoğlu Rektör Atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, dekan olarak görev yaptığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine vekâleten Rektör atandı.

2005 - 2015 yılları arasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'de öğretim üyeliği görevinde bulunan ve 2012-2015 yılları asasında aynı üniversitede İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, yaklaşık 2 yıldır İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yaptığı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine YÖK tarafından vekâleten Rektör olarak atandı.

Mollaibrahimoğlu’nun Rektör olarak atanması nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü de eski öğretim üyesi ve dekanını kutlayan bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Üniversitemiz camiası olarak hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.

PROF. DR. SÜLEYMAN MOLLAİBRAHİMOĞLU KİMDİR ?

prof.-dr.-suleyman-mollaibrahimoglu.jpg

Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu 1960 yılında Trabzon’un Dernekpazarı ilçesine bağlı Yenice köyünde doğdu. Hıfzını Gülen Köyü’nde ve ilk tahsilini kendi köyünde tamamladı. 1976 yılında Trabzon İmam-Hatip Lisesi’nden, 1980 yılında da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olarak Tefsir Anabilim Dalı’nda yüksek lisans (1986) ve doktora (1990) yaptı. 2002 yılında doçent ve 2008 yılında profesör oldu. Uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatında (beş yıl İstanbul Bahçelievler Kur’an Kursu öğreticiliği ve yirmi iki yıl İstanbul Süleymaniye Camii’nde İmam-Hatip olarak) görev yaptı. 03.03.2005 yılındaRecep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalıöğretim üyeliğine atandı. Aynı fakültede sırasıyla bölüm başkanlığı, Dekan yardımcılığı ve 2012-2015 yılları asasında dekanlık yaptı. 2011 yılında bir dönem kadar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak bulundu. 15.06 2015 tarih itibariyle de Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekan olarak göreve başladı.