RTEÜ'lü Karslı, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu; Aslan, Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi

RTEÜ'lü Karslı, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu; Aslan, Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’lü iki akademisyenin Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu ile Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildikleri bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’den yapılan açıklamada, İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Karslı’nın Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zehra Aslan’ın ise yeniden Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildiği bildirildi.

Açıklamada, “Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Karslı, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki 664 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 13. maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Aslı, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6. maddesine istinaden, Öğretim Üyemiz Prof. Dr. İlyas Karslı Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Asıl üyeliğine seçildi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zehra Aslan yeniden Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi.

Atatürk Araştırma Merkezi, Kültür Bakanlığı’na bağlı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Atatürk Kültür Merkezi ile birlikte faaliyet gösteren akademik bir kurumdur.” İfadelerine yer verilerek, her iki öğretim üyesi tebrik edilerek, kendilerine başarılar dilendi.