RTEÜ'lü Öğrenciden Örnek Kampanya

RTEÜ'lü Öğrenciden Örnek Kampanya
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencilerinden başlattıkları kampanya iel şehre örnek olurken sergiledikleri davranışla da engellilerin yanında olduklarını gösterdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğrencisi Asiye Er, bir yıl boyunca öğrenci yurdu ve üniversiteden topladıkları 25 Bin plastik su kapağını, engellilere tekerlekli sandalye alınması amacıyla Ege Üniversitesi’ne gönderdi.

Engellilere tekerlekli sandalye alınması konusunda, plastik su kapağı kampanyasını duyduğu andan itibaren kapak topladığını ve bu konuda öğrenci arkadaşları ile üniversite ve yurt personelinden yardımcı olmalarını istediğini söyleyen RTEÜ’lü Kimya Öğrencisi Asiye Er, öğrencilerin ve üniversite personelinin kendilerine çok yardımcı olduklarını söyledi.

rteulu-ogrenciden-ornek-kampanya-1.jpg

25 Bin kapağın toplanmasından çok mutlu olduğunu ifade eden Er, engelli insanlarımıza herkesi destek olmaya çağırdı. Asiye Er kendilerine destek veren Üniversite Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz’a, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul’a, Üniversite Genel Sekreteri Ali Rıza Köroğlu’na, tüm öğrenci arkadaşlarına ve üniversite personeline teşekkür etti.

RTE Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Asiye Er tarafından toplanan 25 Bin plastik su kapağı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ülke genelinde başlatılan “Tane tane kapakları toplayalım, engelleri aşalım” kampanyası için, kampanyaya destek veren PTT tarafından kargo ile İzmir’e gönderildi.

rteulu-ogrenciden-ornek-kampanya-2.jpg