RTEÜ'lü Öğrenciler İstanbul'da “Kentleşme Politikaları” Dersi Gördü

RTEÜ'lü Öğrenciler İstanbul'da “Kentleşme Politikaları” Dersi Gördü
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, “Kentleşme Politikaları” dersini İstanbul’da gördü.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri “Kentleşme Politikaları” dersi kapsamında teorik ve uygulamalı çalışmalar yapmak üzere 2 – 4 Aralık tarihlerinde İstanbul’a ziyaret gerçekleştirdi.

Kentleşme Politikaları dersini alan 27 öğrencinin yanı sıra Yrd. Doç. Dr. Saim Can Beritan, Arş. Gör. Korkmaz Yıldırım ve Arş. Gör. Kübra Mert’in de yer aldığı 30 kişilik bir grupla gerçekleştirilen akademik program çerçevesinde; Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olmak üzere 3 kurumda RTEÜ öğrencilerine kentleşme politikaları üzerine akademik eğitim verildi.

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(3).jpg

Program kapsamında ilk olarak Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne gidildi. Burada, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saim Can Beritan tarafından Kentleşme Politikaları dersi kapsamında öğrencilere post-modern kentlerin niteliği ve bu kentlerin meydana getirdiği toplumsal ve ekonomik dönüşümün boyutları üzerine ders verildi. Verilen teorik bilgilendirmenin ardından küresel bir kent olarak İstanbul özelinde tartışma ve değerlendirme yapıldı. Dersten sonra yerel yönetimler alanında Türkiye’de 4 yıllık lisans eğitimi veren tek üniversite olması sebebiyle Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erbay Arıkboğa ziyaret edildi. Doç. Dr. Arıkboğa tarafından bölüm hakkında bilgilendirme yapılmasının dışında ikili öğrenci değişiminin yapılabilirliği üzerinde duruldu.

‘İstanbul Dersi’ adı altında programlanan iki günlük eğitim ve inceleme kapsamında Marmara Belediyeler Birliği’ne de giden RTEÜ’lü öğrenci ve akademisyenlere Birliğin Genel Sekreteri M. Cemil Arslan tarafından birlik ve birliğin çalışmaları hakkında bilgi aktarıldı.

Ardından Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihal Ekin Erkan yürütücülüğünde akademik programa geçildi. Dersi alan öğrencilerden İstanbul’u resmetmesini isteyen Doç. Dr. Erkan elde ettiği betimsel çalışma bağlamında; “kent yöneticisi olsaydınız önceliğiniz ne olurdu?” sorusu eşliğinde interaktif bir anlatım gerçekleştirdi. Program sonunda Marmara Belediyeler Birliği tarafından RTEÜ’lü akademisyen ve öğrencilere İstanbul ile ilgili akademik yayınlar hediye edildi.

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(4).jpg

Programın son gününde ise İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne  gidildi. Yaklaşık 145 yıllık tarihi binada gerçekleşen program dahilinde İl Müdürü Nedret Apaydın, İstanbul’un kültür politikaları hakkında sunum yaptı. Daha çok soru-cevap şeklinde ilerleyen sunumda ağırlıkla İstanbul’da yaşanabilirlik, İstanbul’un tarihi ve kültürel hazinesinin korunması ve İstanbul’un kültürel geleceğine yönelik olarak planlamalara değinildi.

Tamamen akademik bir program olarak tasarlanan ve uygulanan ‘İstanbul Dersi’ kapsamında elde edilen bilgi ve deneyimlerin, Kentleşme Politikaları dersini alan öğrenciler tarafından yakın zamanda anlamlı bir rapor haline getirilerek sunulması planlanıyor.

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(2).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(5).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(6).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(7).jpg

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(10).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(11).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(12).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(14).jpg

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(15).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(16).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(13).jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(9).jpg

rteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(8)-001.jpgrteu-siyaset-bilimi-ve-kamu-yonetimi-bolumu-ogrencileri-istanbul-dersinde-(1)-001.jpg