RTEÜ’lü Öğretim Elemanının Projesi Uluslararası Kapanış Toplantısı ile Tamamlandı

RTEÜ’lü Öğretim Elemanının Projesi Uluslararası Kapanış Toplantısı ile Tamamlandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Dalgıç’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Portekiz Ulusal Ajansı tarafından 266 bin avro hibe ile desteklenen projesi Uluslararası Toplantı ile son buldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ Dalgıç’ın yürütücülüğünü yaptığı “Toplama Yoluyla Hasat Edilen Kabuklu Su Ürünlerinin Ekolojik ve Sürdürülebilir Yönetimi - Ekofilm: Kabuklu Su Ürünleri Avcılığı” isimli projesi Eylül ayında Üniversitede gerçekleştirilen Ulusal Bilgi Günü’nün ardından İspanya Vigo’da yapılan Uluslararası Toplantı ile son buldu.

2016 yılında başlayan ve Portekiz Ulusal Ajansı tarafından 266 bin avro hibe ile desteklenen proje; Türkiye, Portekiz, İspanya ve İtalya’da yerleşik beş kurum tarafından yürütüldü.

Proje süresince dört farklı ülkenin kabuklu su ürünleri avcılığına yönelik mevzuatları taranıp bahsedilen avcılık türünün ekolojik ve sürdürülebilir olarak devam ettirilmesi için alınabilecek önlemler tespit edilerek profesyonellere yönelik olarak beş farklı video hazırlandı ve proje ortaklarının dillerine aktarıldı.

Projenin sonunda, Avrupa düzeyinde kabuklu su ürünleri avcılığı metodu için çevresel ve sürdürülebilir bir eğitimin standardize edilmesi, yenilikçi araç ve eğitim materyali sağlama, uzaktan öğrenmeye erişimi teşvik etme, mesleki eğitimi kolaylaştırma, sektörde çevresel ve sürdürülebilir stok yönetim bilincini oluşturma ve meslek uzmanlarının ülkeler arası hareketliliğini sağlama amaçlandı.

Proje kapsamında, 25 Ekim’de İspanya Vigo’da gerçekleştirilen Uluslararası Kapanış Toplantısı’nda beş farklı ülkeden uzmanlar ve profesyoneller bir araya geldi. Proje süresince yapılan çalışmalar ve videoların gösterildiği toplantı üst düzey katılımlı panel ile devam ederek Avrupa çapında kabuklu su ürünleri avcılığının sorunları ve fırsatlar masaya yatırıldı.

rteu’lu-ogretim-elemaninin-projesi-uluslararasi-kapanis-toplantisi-ile-tamamlandi-(4).jpgrteu’lu-ogretim-elemaninin-projesi-uluslararasi-kapanis-toplantisi-ile-tamamlandi-(3).jpgrteu’lu-ogretim-elemaninin-projesi-uluslararasi-kapanis-toplantisi-ile-tamamlandi-(1).jpgrteu’lu-ogretim-elemaninin-projesi-uluslararasi-kapanis-toplantisi-ile-tamamlandi-(2).jpg