RTEÜ’lü Öğretim Üyelerinin Çevirdiği Eser TÜBA’dan Ödül Aldı

RTEÜ’lü Öğretim Üyelerinin Çevirdiği Eser TÜBA’dan Ödül Aldı
RTEÜ Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cemal Sandallı ile Yrd. Doç. Dr. Fatih Ş. Beriş ve Doç. Dr. Yusuf Bektaş’ın da aralarında bulunduğu bilim insanları tarafından çevrilen Temel Moleküler Biyoloji Kitabı, Doğa Bilimleri alanında ödüllendirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cemal Sandallı ile Yrd. Doç. Dr. Fatih Ş. Beriş ve Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Bektaş’ın da aralarında bulunduğu bilim insanları tarafından çevrilen Temel Moleküler Biyoloji Kitabı, TÜBA Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödül Programı (TEÇEP) çerçevesinde, Doğa Bilimleri alanında ödüllendirildi.

2015 TÜBA ‘Uluslararası Akademi’, GEBİP ve TEÇEP Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahiplerine tevdi edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde geride bıraktığımız hafta içerisinde düzenlenen “2015 yılı TÜBA Ödülleri” törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş, Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, milletvekilleri, TÜBA üyeleri, akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ile diğer davetliler katıldı.

rteu’lu-ogretim-uyelerinin-cevirdigi-eser-tuba’dan-odul-aldi-(3).jpg

Düzenlenen törende; Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Avusturya Linz Johannes Kepler Üniversitesi Öğretim Üyesi Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Kanada Toronto Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Pakistan Ağa Han Üniversitesi Kadın ve Çocuk Sağlığı Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Zülfiqar Ahmad Bhutta, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Genç, almaya hak kazandıkları TÜBA Akademi Ödülleri’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBA Akademi, GEBİP ve TEÇEP ödüllerini kazanan bilim insanlarını tebrik etti ve  ”Bilim insanlarımızdan daha fazla, daha büyük, daha iddialı çalışmalar gerçekleştirmelerini beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum. Biz sizin hizmetkârınız olmaya hazırız. Bunu da bilmenizi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

rteu’lu-ogretim-uyelerinin-cevirdigi-eser-tuba’dan-odul-aldi-(4).jpg

Ödül alınan eser bilgileri:

Temel Moleküler Biyoloji, İkinci Baskıdan Çeviri, Çev. Ed: Prof. Dr. Ali Osman Beldüz, 2014, Palme Yayıncılık (Fundamental Molecular Biology, 2nd. Ed., L. A. Allison, 2012) (Çeviri)

rteu’lu-ogretim-uyelerinin-cevirdigi-eser-tuba’dan-odul-aldi-(2).jpgrteu’lu-ogretim-uyelerinin-cevirdigi-eser-tuba’dan-odul-aldi-(5).jpgrteu’lu-ogretim-uyelerinin-cevirdigi-eser-tuba’dan-odul-aldi-(1).jpg