RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Cüce, TÜBA GEBİP Ödülü Kazandı

RTEÜ'lü Öğretim Üyesi Cüce, TÜBA GEBİP Ödülü Kazandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerinden TÜBA GEBİP Ödülü’ne layık görüldü.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bulunan; Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödüllerinden Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü, 2021 yılı için sahiplerini buldu. Dünyanın en başarılı 100.000 bilim insanı listesinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Cüce, TÜBA Uluslararası Akademi Ödüllerinden TÜBA GEBİP Ödülü’ne layık görüldü. Ödülün 28 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA-TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tevdi edileceği belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada elde ettiği başarı dolayısıyla öğretim üyesi tebrik edillerek, "TÜBA- GEBİP Ödülleri, doğa, mühendislik, sağlık bilimleri ile sosyal bilimler alanlarında çalışan üstün başarılı genç bilim insanlarını, bilimsel çalışmalarını Türkiye’de sürdürmeleri, kendi çalışma gruplarını oluşturmaları, Türkiye kaynaklı uluslararası düzeyde nitelikli proje ve yayınlarını ödüllendirme ve teşvik amacıyla 2001 yılından beri veriliyor. Özgün ve yüksek talep gören program kapsamında, ödül sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl 30 bin liralık mali desteğin yanında, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için de ayrıca her yıl 10 bin liralık ek destek ve akademi üyelerince danışmanlık da sağlanıyor.

Öğretim üyesine göstermiş olduğu başarı dolayısıyla tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

2021 Yılı TÜBA Ödüllerine ulaşmak için tıklayınız.