RTEÜ'lülerin "Elektromobil" Aracı "Atmaca" Görücüye Çıktı

RTEÜ'lülerin "Elektromobil" Aracı "Atmaca" Görücüye Çıktı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri yüksek verimliliğe sahip elektromobil araç üretti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersen Beyatlı öncülüğünde, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Berkan Emre İnce, Bünyamin Mete, İbrahim Buldu, Emrah Kapukaya, Raşit Aladağ, Furkan Sarı, Ayetullah Boztaş, Abdullah Bozkurt ve Aydan Burcu Başer'den oluşan 'ATMACA' adlı ekibin, nisan ayında üretim çalışmalarına başladıkları yüksek verimliliğe sahip bir elektromobili dört ay içerisinde tamamladıkları belirtildi. Araçla Rektörlük binası önünde bir de test sürüşü gerçekleştirildi.

Kocaeli Körfez Pisti'ndeki yarışmada 3 gün boyunca süren detaylı teknik kontrollerden başarı ile geçen 'ATMACA' ekibinin iki eleme aşamasını da geçerek 27 Ağustos'ta gerçekleştirilen ana yarışmaya katılmaya hak kazandı Üretimi tamamlanan elektromobil araç, TÜBİTAK tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda üniversiteyi temsil etti ve 51 üniversite takımı arasında 18'inciliği elde etti.

30 tur üzerinden gerçekleştirilen ana yarışmada, 100 kilometrede 1,4 lira değerinde yakıt tüketimine sahip 'ATMACA Elektromobil', bu alanda uzun yılların deneyimine ve çok büyük imkanlara sahip pek çok rakibinin önünde 18'inci olarak yarışmayı tamamlamayı başardı.