RTEÜ'nün 800 Kişilik Kontenjanına 6 Bin 116 Başvuru

RTEÜ'nün 800 Kişilik Kontenjanına 6 Bin 116 Başvuru
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi lisansüstü programlarına yoğun talep oldu. Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyelerindeki lisansüstü programlara ayrılan kontenjanın sekiz katı aday başvuruda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ), her yıl yeni programlarla lisansüstü alanda hızlı bir büyüme sergilerken, RTEÜ’ye bu yıl da rekor düzeyde başvuru yapıldı. En fazla başvuru tezli yüksek lisans programlarına oldu. Doktora, Tezli Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans düzeyinde eğitim veren 55 program için enstitülere ayrılan toplam 793 kontenjana, 6 bin 116 aday başvuru yaptı.

Enstitüler bünyesinde bulunan 16 doktora programı için ayrılan 115 kontenjana 140 aday başvuruda bulunurken, tezli yüksek lisans düzeyindeki 32 programa ayrılan 508 kontenjana 5 bin 375 aday başvuru yaptı. Tezsiz yüksek lisansta ise toplam 7 program için belirlenen 170 kişilik kontenjana 601 aday müracaatta bulundu.   

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, lisansüstü programlarına olan bu yoğun teveccühün kendilerini mutlu ettiğini, ancak aynı oranda sorumluluklarını da artırdığını, eğitimin niteliğini ve niceliğini arttırmaya dönük çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini belirterek, RTEÜ’nün bu alanda da dikkat çekici bir ivme yakaladığını kaydetti.