RTEÜ’nün Araştırma Roketi TEKNOFEST'te Uçuş Hakkı Kazandı

RTEÜ’nün Araştırma Roketi TEKNOFEST'te Uçuş Hakkı Kazandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli ve AR-GE ekibinin yaptığı araştırma roketi IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketi, Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te uçuş hakkı hazandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli, Rize Şehit Erhan Dural Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinin de yer aldığı AR-GE ekibiyle 1500 metre ve altındaki iklim şartlarını ölçmek için yaptığı IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketi, Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Roket Yarışmasında ikinci aşamaya kalan 132 takım arasından kritik aşamayı 3. aşamada geçip finale kaldı ve finalde Tuz gölünde roket uçurma hakkı elde etti.

1500 metre ve altındaki iklim şartlarını araştıracak olan IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketi, 4-10 Eylül 2019 tarihleri arasında Tuz Gölünde yapılacak final uçuşlarında dereceye girmek için yarışacak.

Öte yandan Midilli ve AR-Ge ekibinin başka bir roket projesi üzerinde çalıştıkları ve o projenin bir aşaması olarak IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketini yaparak TEKNOFEST yarışına katıldıkları öğrenildi.

adnan-midilli-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman da sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda üniversitenin mühendislik fakültesi İDEA-L Laboratuvarında Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli ve ekibinin yapımını gerçekleştirdiği IDEA-L HAVSA 1500 m alçak irtifa roketinin TEKNOFEST'te yarışarak başarılı olduğunu ve finalde uçuş hakkı kazandığını belirterek, “Başta Prof. Dr. Adnan Midilli olmak üzere emeği geçen tüm araştırmacı İDEA-L takımı üyelerini ayrı ayrı kutlarım.” dedi.

Prof. Dr. Adnan Midilli yöneticiliğinde kurulmuş olan İDEA-L ROKET TAKIMI araştırma grubu;

1. Muhammed Emin Dikici

2. Yaren Karakaya

3. Efe Sabit Durmaz

4. Hayrettin Karaosman

5. Sedanur Talak

6. Ertuğrul Macit

7. İsmail Furkan Öztürk

8. Mehmet Ali Öcal

9. Rahim Savcı

10. Merve Sandıkçı ve ayrıca; Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İnovasyon ve Proje Ofisi öğrencilerinden oluşuyor.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(8).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(6).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(3).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(2).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(4).jpgrecep-tayyip-erdogan-universitesi-ogretim-uyesi-prof.-dr.-adnan-midilli-ve-ar-ge-ekibinin-yaptigi-arastirma-roketi-idea-l-havsa-1500-m-alcak-irtifa-roketi,-teknofestte-yarisacak-(5).jpgrteu’nun-arastirma-roketi-teknofestte-ucus-hakki-kazandi.jpg