RTEÜ'nün Eski Dekanı Sandıkçı Samsun Canik Başarı Üniversitesine Rektör Atandı

RTEÜ'nün Eski Dekanı Sandıkçı Samsun Canik Başarı Üniversitesine Rektör Atandı
Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir görevinden alındı. Rektörlüğe RTEÜ İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı atandı.

Canik Başarı Üniversitesinde rektör Yunus Bekdemir ile birlikte genel sekreter Murat Yücel, hukuk müşaviri Av. Metin Ateşoğlu'da görevden alındı. Canik Başarı Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada Samsun Canik Başarı Üniversitesi Rektörlüğüne Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı'nın atandığı kaydedildi.

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı bir açıklama yaparak üniversite rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir'in görevinden alındığını duyurdu. 

Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığından yapılan açıklamada ayrıca rektör Prof.Dr. Yunus Bekdemir ile birlikte üniversite genel sekreteri Murat Yücel, üniversite hukuk müşaviri Av. Metin Ateşoğlu'nun da 21.7.2016 tarihi itibari ile görevlerinden alındığı belirtildi.

Canik Başarı Üniversitesinde Rektör Prof.Dr. Yunus Bekdemir'in görevden alınması sonrası üniversite rektörlüğü görevine Prof.Dr. Kemal Sandıkçı atandı.

Canik Başarı Üniversitesinde genel sekterlik görevine ise İsmail Horasan, hukuk müşavirliğine ise Av. Yunus Emre Zengin'in atandığı bildirildi. 

Prof.Dr. Kemal Sandıkçı kimdir?

1944 yılında Rize'nin Ardeşen ilçesinde dünyaya geldi. 1966 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulunu, 1970 yılında da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nü bitirdi. 1977 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsü'nde Hadis Anabilim Dalı Asistanı oldu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde yüksek lisansını, doktorasını ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet S. Hatipoğlu yönetiminde tamamladı. 1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yrd. Doç., 1987 yılında Doç., 1993 yılında da Profesör oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi'ne ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kurucu Dekan olarak atandı. 2012 yılına kadar 18 yıl kurucu dekanlık görevini sürdüren Kemal Sandıkçı, 2013 yılında emekli oldu. Evli ve 7 çocuk babasıdır.