RTEÜ'nün Yabancı Uyruklu Öğrencilerinden Dakikalarca Alkışlatan Cevap

RTEÜ'nün Yabancı Uyruklu Öğrencilerinden Dakikalarca Alkışlatan Cevap
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'nün yabancı uyruklu öğrencilerinden oluşan heyet, Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu öğrencilerinin konuğu oldu.

RTEÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencirden 6'sı, Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu öğrencilerinin konuğu oldu. Yabancı uyruklu öğrencilerin “Neden Türkiye’yi tercih ettiniz?” sorusuna verdikleri cevap ise dakikalarca alkışlandı.

Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu Medeniyet ve Değerler Kulübü, sıra dışı bir etkinlik düzenledi.  Okulun Medeniyetler ve Değerler Kulübü Danışman Öğretmeni Filiz Örücü tarafından organize edilen “Farklı Medeniyetlerde Ortak Değerlerimiz” konulu söyleşi etkinliğinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin farklı bölümlerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, ortaokul öğrencilerinin misafiri oldu.

rteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(1).jpg

Farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak ve uzak coğrafyalara rağmen ortak değerlerimizi keşfetmek üzere moderatörlüğünü öğrencilerin yaptığı programda, katılımcılar bazen gözyaşlarına hakim olamadı, bazen de gülmekten kendilerini alamadı.

Programa katılan üniversite öğrencilerinden Yemen’den Ehab al Dhahebi, Suriye’den Revad Talib, Gana’dan Fatuhullah Amin, Endonezya’dan Fajar Wayhu, Hindistan’dan Musaıb Afzal Najar ve Kazakistan’dan Afiz Aliyev ‘e öğrenciler tarafından sorular soruldu. Yabancı uyruklu öğrencilerin sorulara verdikleri samimi ve öğrencilerin kalplerinde iz bırakan cevaplar, ortaokul öğrencilerinin unutulmaz bir gün yaşamalarını sağlarken, farklı kültürlerde yaşayan fakat öğrenim için Türkiye’de bulunan gençlerin Türkiye’ye bakış açıları, hem öğrencileri hem de öğretmenleri etkiledi.

“Neden Türkiye’yi tercih ettiniz?” sorusuna üniversiteli öğrencilerin verdiği “Ne kadar şanslısınız Türkiye’de doğduğunuz için’’ cevabı dakikalarca alkışlandı. Söyleşinin bitiminde Reşadiye Zihni Derin Ortaokulu Müdürü Eyip Solmaz gençlere teşekkür ederek, ortak tarihi bağlarımızın hala bu kadar canlı olmasından çok etkilendiğini dile getirdi.

Program sonunda yabancı uyruklu öğrencilere hediye ve çiçek takdim edilirken, üniversiteli konuklar ortaokul öğrencileriyle bol bol fotoğraf çektirdi.

rteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(3).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(10).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(4).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(7).jpg

rteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(12).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(13).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(15).jpg

rteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(5).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(9).jpgrteu’nun-yabanci-uyruklu-ogrencileri,-resadiye-zihni-derin-ortaokulu-ogrencilerinin-konugu-oldu-(8)-001.jpg