RTEÜ'nün yeni Rektörü Yılmaz hasta ve hasta yakını gibi davranıp ayağının tozuyla hastaneyi denetlemiş

RTEÜ'nün yeni Rektörü Yılmaz hasta ve hasta yakını gibi davranıp ayağının tozuyla hastaneyi denetlemiş
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, hastanedeki sorunları yerinde görmek için hasta ve hasta yakını gibi davranıp hastaneyi denetlediğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, üniversitede düzenlediği basın toplantısında, göreve başlayalı yaklaşık 2,5 ay olduğunu belirtti.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, üniversite için önce doğru teşhisle ihtiyaçları belirlemek ve ardından gerekli müdahalelerde bulunmak amacıyla ilk işe Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden başladığını söyledi. Rektör Yılmaz, hastanedeki sorunları yerinde görmek için hasta ve hasta yakını gibi davranıp hastaneyi denetlediğini belirterek "Hastanedekilerin birçoğu beni tanımıyordu. Hatta bazen servislerde kilitli bile kaldık. Kapıyı açanımız bile olmadı" dedi. Yılmaz, deniz dolgu çalışmaları devam eden şehir hastanesinin kesinlikle ilin ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve ilin nabzını yokladıklarında en büyük taleplerin neredeyse yüzde 95'inin sağlıkla alakalı olduğunu kaydeden Rektör Yılmaz, göreve başladığı günden bu yana kadar şehrin sorunlarını incelediğini ve ihtiyaçlarını gidermek için neler yapabilecekleri hakkında çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, sağlık derken de akla üniversite hastanesi geldiğini belirterek, "Ben göreve başladığım süreyi yoğun bir tempo içerisinde üniversitemizi ve şehrimizi tanımakla geçirdim. 'Nasıl bir katkıda bulunabiliriz' diye 'tespit yapalım' dedik. Çünkü bir hekim olarak teşhisi doğru koyamazsanız, tedaviniz uygun olmayabilir. Üniversiteyi de ben aynı şekilde görüyorum. Önce doğru teşhisle ihtiyaçları belirlemek ardından en büyük verimliliği alabilecek müdahalelerde bulunmaktır. Sorunları söylemek en kolayıdır. Bu sorunlarla mücadelede nasıl hareket etmemiz gerektiği, birlikteliği nasıl sağlayacağımız. En önemli konumuz budur. Şehrin nabzını yokladığımda aslında en büyük talep tamamen sağlıkla alakalı. Sağlık derken hemen aklımıza üniversitemizin hastanesi akla geliyor. Üniversitemizin hastanesini ben bir vatandaş olarak öncelikle gittim, gezdim, daha sonra bir hasta ve hasta yakını olarak gittim. Sonra bütün katları ve acil servisi arkadaşlarımla gayri resmi olarak gezdik. Atamam yeni olduğu için çoğu kişi beni tanımıyordu. Yaptığımız bu ziyaretlerde hastaların en büyük sorun yaşadığı yerin acil servisi olduğunu ve hastanın durumu ciddiyse o hastamızın yoğun bakıma ihtiyacı veya yatak ihtiyacı olduğunu görüyor olduk." ifadelerini kullandı.

Rize Şehir Hastanesi projesinin çok güzel olduğunu belirten Yılmaz, "Şehir Hastanesi kesinlikle şehrin ihtiyacını karşılayacaktır. Çok modern ve bütün ihtiyaçlar düşünülmüş. Burası bir çekim merkezi olmalı. Sağlık turizmi bölgemiz için de büyük bir avantaj. Bunu da bu hastane ile sağlayabiliriz." dedi.

Yılmaz, ek yerleştirmelerle beraber üniversitede doluluk oranının yüzde 86 olduğunu belirterek, "Benzer statüdeki üniversitelerde benzer ortalamalar var. Öğrencinin niteliğini artırarak bunu yüzde 100'e nasıl getirebiliriz? Bizlerin sunacağı imkanlarla alakalı. Çünkü sizin en iyi reklamınızı öğrencilerin kendileri yapar. Biz onlara ne kadar destek olursak bu bir sosyal organizasyon olabilir, kariyer günleri, zorunlu olmayan bir staj veya burs olabilir. Tüm yöntemleri kullanarak bunu sağlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

rteu-rektoru-yusuf-yilmaz.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
35 Yorum