RTEÜSEM, BESYO Tanıtım Kursu Programı Düzenleyecek

RTEÜSEM, BESYO Tanıtım Kursu Programı Düzenleyecek
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (RTEÜSEM) tarafından, RTEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavına girmeyi düşünen aday öğrencilere “Özel Yetenek Sınavı Tanıtım Kursu” düzenlenecek.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Bakanlar Kurulunun 16.04.2012 tarih ve 3079 sayılı kararı ile 02.05.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak kurulmuş olup, 2015-2016 Eğitim Öğretim Döneminde ilkini gerçekleştireceği Özel Yetenek Sınavı ile Spor Yöneticiliği Bölümüne; 50 Normal + 8 (%15) Milli Sporcu ile toplamda 58 (ellisekiz) öğrenci alacak.

RTEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölümü ve Rekreasyon Eğitimi Bölümü olmak üzere 4 bölümü bünyesinde barındırıyor. Eğitim öğretim hayatına ilk kez başlayacak olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, önümüzdeki yıllarda diğer bölümlere de öğrenci almayı planlamaktadır.

Bu bağlamda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (RTEÜSEM) bünyesinde, sınava girmeyi düşünen aday öğrencilere “Özel Yetenek Sınavı Tanıtım Kursu” düzenlenecek. Tanıtım Kursu 10-21 Ağustos 2015 Tarihleri arasında “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Zihni Derin Yerleşkesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonunda belirlenen program dahilinde RTEÜSEM koordinatörlüğünce düzenlenecek.

Tanıtım Kursu’nun her bir seansı 20 Kişilik gruplar halinde KDV dahil 40.00 TL’dir. Adayların dört yıllık üniversite şansının devam ettiği bu programda; Spor Lisesi veya karma eğitim veren liselerin spor bölümlerinden mezun olanlar İle milli sporcular için (alan/kol/bölüm farkı gözetmeksizin) YGS puanlarının herhangi birinden en az 140,000 Puan almış olması; Alan Dışı tüm lise mezunları için(alan/kol/bölüm farkı gözetmeksizin) YGS puanlarının herhangi birinden en az 180,000 Puan almış olması gerekmektedir.

rteusem,-besyo-tanitim-kursu-programi-duzenleyecek.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

RTEÜ BESYO Özel Yetenek Sınav Kılavuzu Yayımlandı