RTEÜ'ye 10 Yeni Akademisyen Doktor

RTEÜ'ye 10 Yeni Akademisyen Doktor
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 2'si profesör doktor, 8'i Yardımcı Doçent Doktor olmak üzere 10 doktor atandı.

2014-2015 Akademik Yılı sonunda ilk mezunlarını verecek olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne 10 akademisyen doktor daha atandı. Geçen sene 256 olan öğrenci sayısını bu sene yerleşen 77 öğrenci ile 333'e çıkaran RTEÜ Tıp Fakültesi yeni atamalarla beraber göz kamaştırmaya devam ediyor.

Kurulduğu yıldan bu yana Tıp Fakültesi kontenjanlarına %100 öğrenci yerleştirme oranlarıyla dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, genç ve dinamik bir üniversite olmanın verdiği imkanları da sonuna kadar kullanıyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi, kaliteli akademisyen kadrosu ve tam donanımlı laboratuvarlarda verdiği eğitim ile de mezun olacak öğrencilerin iş bulma olanaklarını oldukça kolaylaştırıyor.

Yeni atamalarla beraber akademisyen sayısı 135'e ulaşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz'ın öncülüğü ve tıp fakültesi yönetim kadrosunun büyük özverisi ile bölgenin önemli sağlık merkezlerinden  biri olan ve akademik kadrosu ile göz dolduran fakülteye son olarak atanan öğretim üyeleri ve kısa özgeçmişleri şöyle;

Prof. Dr. Adile Berna DURSUN, Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Bölümüne,

Prof. Dr. Halis SÜLEYMAN, Dahili Tıp Bilimleri Tıbbı Farmakoloji,

Yrd.Doç. Dr. Nihal ÇETİN, Dahili Tıp Bilimleri Tıbbı Farmakoloji,

Yrd.Doç. Dr. Osman Zikrullah Şahin, Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Serap Baydur ŞAHİN, Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Zakir KARADAĞ, Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Nurgul Orhan METİN, Dahili Tıp Bilimleri Radyoloji Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Ersagun TUĞCUGİL, Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Sedat Ozan KARAKİŞİ, Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümüne,

Yrd.Doç. Dr. Şenol ŞENTÜRK, Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümüne atandı.

rteuye-10-akademisyen-daha-1.jpg

Prof. Dr. Halis SÜLEYMAN KİMDİR ?

1956 Özbekistan doğumlu olup 1980 yılında Özbekistan Taşkent Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 1990 yılında yine aynı üniversitede doktora unvanı aldı.

1990-1993 yıllarında Narimov Azerbaycan Tıp Üniversitesi’nde görev yaptı. 1993-1995 yıllarında Iğdır’da kendi özel muayenehanesinde halka sağlık hizmeti verdi. Süleyman, 1995-2003 yıllarında Erzurum Atatürk Üniversitesi Farmakoloji Bölümü'nde Yrd. Doç. Dr. olarak, 1998-2001 yıllarında ise Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2004 yılında doçentlik unvanını alan  Süleyman, 2004-2009 yılları arasında ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

2009 yılında profesörlük unvanını alan Süleyman, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

Evli ve 4 çocuk babası olan öğretim üyesi Rusça bilmektedir.

Prof. Dr. Adile Berna DURSUN KİMDİR ?

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1993-1998 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği’nde çalışarak Tıpta Uzmanlık Anadal unvanı ve 2003-2006 yılları arasında Ankara Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Alerjik Hastalıklar Bilim Dalı’nda çalışarak Alerjik Hastalıklar alanında Yandal Uzmanlık unvanı aldı.  Aralık 2007 tarihinde İstanbul Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nde doçent oldu.

Ardından profesörlük unvanını alan öğretim üyesi, Sağlık Bakanlığı Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

Yrd. Doç. Dr. Şenol ŞENTÜRK KİMDİR ?

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. 1993-1994 yıllarında İstanbul Zeynep Kâmil Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde görev yaptı. 1995-1999 yıllarında İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde çalıştı.

Öğretim üyesi, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

Yrd. Doç. Dr. Sedat Ozan KARAKİŞİ KİMDİR ?

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. 2003 yılında yine aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı. 2011 yılında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında doktorasını yaptı. KARAKİŞİ, aynı zamanda Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği ve Ulusal Vasküler Cerrahi Derneği üyesidir.

Öğretim üyesi, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

Yrd. Doç. Dr. Nurgül Orhan METİN KİMDİR ?

2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2011 yılında aynı üniversitede Radyoloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık unvanını tamamladı. 2012 yılına kadar Kaçkar Devlet Hastanesi’nde çalıştı. Ankara Tabip Odası ve Türk Radyoloji Derneği üyesidir.

Öğretim üyesi, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.

Yrd. Doç. Dr. Zakir KARADAĞ KİMDİR ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden 1995 yılında mezun oldu. 2009 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü'nde doktorasını yaptı. 1995-1996 yıllarında Kars Sarıkamış Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekim olarak görev yaptı. 1997-1998 yıllarında Kars Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde çalıştı. 1998-2002 yıllarında TCDD Sivas Divriği'inde kısım hekimi olarak hizmet verdi. 2002-2009 yıllarında Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında ise Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak çalışmaya başladı.

Öğretim üyesi, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.

Yrd. Doç. Dr. Serap Baydur ŞAHİN KİMDİR ?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2001 yılında mezun oldu. 2003 yılında aynı üniversitede tıp alanında yüksek lisansını tamamladı. 2007 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Tıpta Uzmanlık unvanını aldı. 2010 yılında aynı üniversitede Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Yandal Uzmanlık unvanını aldı. 2012 yılına kadar Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. ŞAHİN, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği (TEMD), Europan Society of Endocrinology, ESE Member üyesidir.

Öğretim üyesi, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atanmıştır.

Yrd. Doç. Dr. Osman Zikrullah ŞAHİN KİMDİR ?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede tıp alanında yüksek lisans yaptıktan sonra 2007 yılında İç Hastalıkları Bölümü’nden Tıpta Uzmanlık alanında ve 2010 yılında Nefroloji Bölümü’nden Yandal Uzmanlık unvanı aldı.

2001-2007 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Asistanlığı görevinde bulundu. 2007 yılında Batman Devlet Hastanesi’nde Uzm. Dr. olarak çalıştı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Kliniği’nde 2007-2011 yıllarında asistan doktor olarak görev yaptı. 2011 yılında Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaya başladı.

Öğretim üyesi, RTE Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atanmıştır

Yrd. Doç. Dr. Ersagun TUĞCUGİL KİMDİR ?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2004 yılında mezun oldu. 2006 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tıp alanında yüksek lisansını tamamladı. Aynı üniversitede 2011 yılında doktorasını yaptı.

Öğretim üyesi, Trabzon Ahi Evran Göğüs Kalp ve Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atanmışdı.

Yrd. Doç. Dr. Nihal ÇETİN

Lisans ve yüksek lisans eğitimini 2003-2008 yılları arasında Selçuk Üniversitesi'nde, doktorasını ise Atatürk Üniversitesi Tıbbi Farmakoloji alanında yapan öğretim üyemiz, aynı üniversitede 2009-2009 yılları arasında araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır.

2012 yılında doktorluk unvanını alan Çetin, Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden RTE Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Bölümü'ne Öğretim Üyesi olarak atandı.