RTEÜ’ye 2 Trabzonlu Dekan Daha Atandı

RTEÜ’ye 2 Trabzonlu Dekan Daha Atandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne 2 Trabzonlu dekan daha atanmasıyla RTEÜ’deki son 4 dekan atamasının da Trabzonlu olması dikkat çekti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’de Eğitim Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi’nin ardından İlahiyat Fakültesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne de Trabzonlu dekan atandı. Son 2 atamayla beraber RTEÜ’de son 4 dekan atamasının da Trabzonlu olması dikkat çekti.

O HABER DE olay53'e SANSÜR VE AMBARGO GETİRDİ

Kısa bir süre önce yaptığımız ve RTEÜ Rektörlüğünce 3. kez ambargo yememizle beraber akredite dışı bırakılmak zorunda kaldığımız “RTEÜ’de Rizeli “OUT” Trabzonlu “IN”” adlı haberimizde yer verdiğimiz gibi İlahiyat Fakültesi Dekanı Trabzonlu Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nun görev süresinin sona ermesi dolayısıyla yerine RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Trabzonlu Prof. Dr Salih Sabri Yavuz’un ataması yapıldı.

Üniversitedeki bir başka Trabzonlu dekan ataması ise 1,5 ay önce Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi'nden ayrılarak RTEÜ'de göreve başlayan Prof. Dr. Gökhan Abay'ın dekan olarak atanması oldu. Abay'ın ataması Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne gerçekleşti ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığına vekâleten Prof. Dr. Gökhan Abay atandı.

gokhan-abay.20150320205137.jpg

Rektörünün de Trabzonlu olduğu RTEÜ'de son 4 Trabzonlu dekan atamasının dışında da Trabzonlu Rektör Yardımcılarının yanı sıra bazı fakültelerin dekanları ile bazı yüksek okulların müdürleri ile daire başkanlarının da Trabzon kökenli olduğundan RTEÜ'de adeta bir Trabzon kadrolaşması göze çarpıyor.

olay53, daha önce de üniversite ile ilgili yaptığı haberler dolayısıyla 2 kez ambargo yemiş ve akredite dışı bırakılmıştı ancak daha sonra ambargo kaldırılarak akredite listesine dahil edilmişti. 3. ambargonun ise ne zaman kaldırılacağı bilinmiyor.

salih-sabri-yavuiz-ile-gokhan-abay.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

RTEÜ’de Rizeli “OUT” Trabzonlu “IN”