RTEÜ'ye Lojman ve Yurt Müjdesi

RTEÜ'ye Lojman ve Yurt Müjdesi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı olan Rize’nin Güneysu ilçesinde 400 lojman ve 500 kişilik bir öğrenci yurdunun yapımına başlayacak.

11 fakülte, 7 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 8 araştırma merkezi ve rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere 42 akademik bölümü olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin lojman ve yut sorununu çözmek için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı ilk adımı attı.

ahmet-minder.20140214131124.jpgRize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) 16 bin öğrenci olduğunu ifade eden Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, “Öğrenci kapasitesi olarak her geçen gün üniversitemiz tercih edilir konuma geldi. Öğrenci sayısı her yıl artıyor. Bunun yanında şu an üniversitemizde 7-8 yüz civarında öğretim üyesi görev yapmaktadır. Rize’de öğretim üyelerinin konaklama sorunu yaşadığını biliyoruz. Üniversitemizin tercih edilmesi için konaklama sorununu çözmek gerekiyor. Bu konuda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı bir adım attı. Bu olumlu adımla beraber üniversitenin konut ve yurt sorunu çözülecektir” diye konuştu.

Rize’nin Güneysu ilçesinde bulunan 140 dönüm arazi üzerinde lojman ve öğrenci yurdu için ilk kazmanın bu yaz vurulacağını ifade eden Minder, “Bu lojman ve yurdun yapılabilmesi için uygun araziye ihtiyaç vardı ve kamu arazisi olması gerekiyordu. Yapılan araştırma sonucunda ilçemizde Adacami Mahallesi’nde bulunan 50 dönümü Rize Belediyesi’ne, 30 dönümü hazineye, 60 dönümü ise özel şahıslara ait olan arazi uygun bulunmuştur. Şahıslara ait arazi kamulaştırdıktan sonra 140 dönüm arazi üstünde yaklaşık 400 lojman ve 500 kişilik bir öğrenci yurdu yapımına başlanacak. Ayrıca bu alanda konutların içinde sosyal tesisleriyle beraber güzel yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturma planlanmaktadır. Bu projenin hayata geçmesiyle Güneysu ilçemize artı değerler ve nüfusa katkı sağlayacaktır. İlçemiz konum itibariyle Rize merkeze çok yakındır. 2013 yılında başlayan bir duble yol çalışmamız devam ediyor. Bu yolun ilçe merkezindeki kısmını bitirip ulaşıma açtık. Şu an özellikle Adacami köprüsünden yukarı kalan bölümde büyük bir çalışma var. Öncelikle buranın bitirilmesini planlıyoruz. Fakat 2014 yılı içinde bu çalışmalar tamamlanamayabilir. 2015 yılında duble yol vatandaşımızın ve ziyaretçilerimizin hizmetine açılmış olur” şeklinde konuştu.

rteuye-lojman-ve-yurt-mujdesi.jpg