RTSO Başkan Adayı Çillioğlu: Üyeleri Oy Kullanmaya Sandığa Davet Etti 'Hatır İçin Oy Vermeyin' Dedi

RTSO Başkan Adayı Çillioğlu: Üyeleri Oy Kullanmaya Sandığa Davet Etti 'Hatır İçin Oy Vermeyin' Dedi
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Asım Çillioğlu, oda seçimlerinde oy kullanacak üyeleri oy kullanmak üzere sandığa davet ederek, “Hatır için oy vermeyin. Bebelerinizin, çocuklarınızın, torunlarınızın geleceği için oy verin” dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkan Adayı ve Rize Liman İşletmeleri (RİPORT) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Rize’nin ticaret odasının bir aile odası olmaması, Rizeli’nin odası olması gerektiğini vurguladı ve Ticaret Odası Başkanlığı adaylığını bir heves neticesinde ortaya koymadığını, Ticaret Odası yönetiminin Rize’deki sanayici ve esnafların istek ve arzularını karşılayamadığından Ticaret Odası başkanlığına talip olarak projelerini hayata geçirmek için adaylığını açıkladığını kaydetti.

RTSO Başkan Adayı Çillioğlu, katıldığı canlı yayın programında Rize Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini sert bir şekilde eleştirirken odanın akredite yapılması nedeniyle de oda yönetimine teşekkür etti. Çillioğlu, başkan seçilmesi halinde odanın daha rantabl olacağını ve üyelerin odaya akredite edileceğini söyledi.

Türkiye’de yapılan en zor seçimlerin Ticaret Odası Başkanlığı seçimleri olduğunu belirten Çillioğlu, ticaret odası seçmeninin cahil olmadığını ve ekmeği için mücadele veren esnaf ve tüccarın kimi seçeceklerini ve başkanın kim olacağına dikkat ettiklerini kaydetti.

2500 civarında oy hakkı bulunan RTSO’da bireysel olarak 800 dolayında bireysel oy kullanılacağını kaydeden Çillioğlu, seçimlerin yeniden ötelenmeyeceğini ifade ederek, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun seçimlerin yeniden ertelenme ihtimali bulunduğu sözlerini doğru bulmadığını açıkladı.

İlk kez bir başkanlık adaylığı sürecinin bulunduğunu sözlerine ekleyen Çillioğlu, Kasım’da yapılması gereken seçimin ertelenmesinin kendisine zaman bakımından avantaj sağladığını ifade ederek, erteleme süreci içerisinde seminerlere katılarak kendisini ve projelerini ifade etme olanağı bulduğunu ve ekip oluşturmada fayda sağladığını söyledi.

Siyaset içerisinde olmadığını ve siyasi ekiplerle bir araya gelmeyip toplumun her kesimiyle bir araya geldiğini, siyasetin seçimlere taraf olacağını düşünmediğini vurgulayan RTSO Başkan Adayı Çillioğlu, Rize’nin ilçe ve beldelerinin her bölgesinde küçük sanayi siteleri oluşturarak köyden kente göçün önlenebileceğini ve bu şekilde kentten de köylere göç olacağını kaydetti. Yapılacak küçük dokunuşlarla 10-15 bin kişilik istihdam yaratarak Rize’deki işsizlik sorununun önlenebileceğini savunan Çillioğlu, üretim kooperatiflerine destek olacaklarını açıkladı.

Rize’nin fuar alanına ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Çillioğlu, sanayi ve ticari olarak bölgesel ve uluslar arası anlamda kullanılabilecek fuar alanına ihtiyacının giderilmesi gerektiğini belirttiği açıklamalarında Rize Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin organik tarım konusunda çalışma yapmadığını savunarak oda yönetimini bu konuda yetersiz kalmakla suçladı.

Rize’nin Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı faktörünü kesinlikle kullanamadığını belirten Çillioğlu, Erzincan’dan Maçka’ya inecek demiryolunun bölgeye faydası olmayacağını savunarak, demiryolunun Sarp Samsun demiryolu projesi olarak adlandırılması ve gündemde tutulması gerektiğini ifade etti.

Değişimden yana olduğunu ifade eden ve değişimden yana olarak yola çıktığını kaydeden Çillioğlu, “Hatır için oy vermeyin. Bebelerinizin, çocuklarınızın torunlarınızın geleceği için oy verin. Güçlü ekonomi güçlü tüccarlarla oluşur. Tüccarlar olarak bizler bu geminin lokomotifiyiz. Bu lokomotifin daha aktif olması için tüm üyeleri 3 Nisan’da yapılacak ticaret odası seçimlerinde oy kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Çilioğlu, programda ayrıca program yapımcısının sorularını cevaplandırarak, organik tarım, lojistik ve diğer güncel konular hakkında açıklamalarda bulundu.