RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: Rize Belediye Başkanı Havayı Satsın Belediyeye Kaynak Sağlasın

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu: Rize Belediye Başkanı Havayı Satsın Belediyeye Kaynak Sağlasın
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, parasızlıktan zaman zaman personel maaşlarını dahi ödemekte zorlanan Rize Belediyesi’ne “havayı satın” çağrısında bulundu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, dönem dönem maddi kriz yaşayan ve parasızlıktan belediye başkanlığı döneminde defalarca personel maaşlarını ödemekte güçlük çeken, maaşları gecikmeli ve kısım kısım ödeyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıkılmasını istediği şeklinde kamuoyuna açıklanan ve 10 Numara Projeler arasında ilk sırada yer alan belediye blokları projesini, burada bulunan dükkanları satarak gelir peşinde koştuğundan belediye blokları projesini de erteleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a tarihi çağrıda bulundu, “Havayı Satın” dedi.

RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Çay TV’de Togay Muratoğlu’nun hazırlayıp sunduğu programa konuk oldu. Yaşanılabilir bir Rize için Başkan Kasap’ın çok başarılı olmasını istediğini kaydeden Karamehmetoğlu, Başkan Kasap’a hem önerilerde bulundu hem de Kasap’ı sert sözlerle eleştirdi.

Yaklaşık 2,5 yıllık görev süresinde 5’i Özel Kalem Müdürü, 4’ü Zabıta Müdürü olmak üzere birim müdürlerinde 50’ye yakın müdür değişikliği yaparak ekip ve takım olgusundan uzak kalan, kendi atadığı müdürleri de 5-6 ay gibi kısa süre sonra görevden aldığından yeni atadıklarını kurbanlık koyun gibi “Ne zaman görevden alınacağız” düşüncesine sevk eden Kasap’ı bu konuda sert sözlerle eleştiren Karamehmetoğlu,” Belediye başkanımız geldiğinde bildiğim kadarıyla 5 tane özel kalem müdürü değiştirdi. 4 tane zabıta müdürü değiştirdi. Bunların altındaki kadrolarda bir sürü değişiklikler oldu. Bu arayışın bir yerde neticelenmesi lazım. Bu işler takımsız olmaz. Mutlaka bir takım yaratmak lazım ve bu takımla hareket etmek lazım.” Dedi.

Rize Belediye Başkanı Kasap’ın belediyeye kaynak yaratması konusunda havayı satması önerisinde bulunan Karamehmetoğlu, “Rize Belediyesi hudutları dahilinde belli bir alanı rol model yapmak suretiyle belediyemiz havayı satabilir” dedi.

 “Rize Belediyesi hudutları dahilinde belli bir alanı rol model yapmak suretiyle belediyemiz havayı satabilir. Yani oradaki kastım nedir. Yani bir ada, bir mahalle düşünün orada çeşitli alanlarda imar 10 katsa 30 kata çıkarıp bu fazla katları para ile arsa sahiplerine satacak ve o bölgelerde rol model alanlar oluşturabilir. Bunu Rize’nin tamamına uygulayamazsınız. Ancak belli bir bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu da Rize Belediyesi’nin kurtuluşu olur, çıkış noktalarından biri olabilir. “ şeklinde konuştu.

İşte Karamehmetoğlu’nun o konuşmaları: