RTSO Başkanı Karamehmetoğlu'ndan Samsun Sarp Demiryolu İçin Destek Çağrısı

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu'ndan Samsun Sarp Demiryolu İçin Destek Çağrısı
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Samsun Sarp Demiryolu Projesi için bir kez daha çağrıda bulundu ve STK ve odalardan destek istedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu beraberinde Meclis Başkanı Şükrü Cevahir ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinenin hayırlı olması temennisinde bulunan Karamehmetoğlu, Rize ile ilgili gündemi değerlendirdi. Başkan Karamehmetoğlu, Samsun Sarp Demiryolu Projesini önemsediklerini ve projenin Rize’nin olmazsa olmazlarından olduğunu kaydederek, Rize’deki tüm oda ve STK’lara bunun için destek çağrısında bulundu.

saban-aziz-karamehmetoglu-(4).jpg

Konuşmasına yerel basına verdikleri öneme değinerek başlayan Rize Ticaret ve Sanayi Odası Şaban Aziz Karamehmetoğlu, “Rize’deki yerel basınımıza çok ihtiyacımız var. Odamızla ve yerel basınımızla Rize’de birlikte çok şeyler başaracağımız kanaatindeyiz. Sizlerin fikrinden de bizlerin istifade etmemiz lazım. Yeni dönemde birlik beraberlik içinde Rabbim hepimize Rize’ye hizmet etmeyi nasip eyler inşallah “ dedi.

Karamehmetoğlu, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinenin başarılı olmasını ve memlekete hayırlı olmasını temenni ederek, “Yeni bakanlar kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Geçmiş dönemde 26 olan Bakanlık sayısı bu dönem 16’ya düştü. Bakanlar Kurulu kabinesine baktığımız zaman ülkemiz açısından da son derece önemli olan 2-3 başlığa değinmek istiyorum. Ülkemiz için bu dönemdeki en önemli sıkıntılardan bir tanesi başta asayiş güvenlik, terör ve PKK aynı zamanda FETÖ terör örgütü denen zümreyle mücadele. Bir diğer boyut ekonomik boyutu olan, ekonomik ilişkiler boyutu. Bu iki boyuta baktığımız zaman bu dönemde gerek terörle, gerek PKK ile gerek FETÖ terör örgütüyle çok daha farklı, çok daha şiddetli mücadele yapılacağı kanaati hasıl oldu açıklanan bakanlar kuruluyla. Çünkü burada gerek İçişleri Bakanımızın koltuğunu muhafaza etmesi gerek Adalet Bakanımızın koltuğunu muhafaza etmesi buna işaret ediyor. Ayrıca Cumhuriyet tarihinde hiç olmamış olan Genelkurmay Başkanımızın Milli Savunma Bakanlığımızın başına getirilmiş olması ne gibi bir mücadele verileceğine işaret ediyor. Kabinede iş dünyasından çok ciddi insanlar var. Tamamen iş dünyası içerisinden gelen Sağlık Bakanımız var, Tarım Bakanımız var, Milli Eğitim Bakanımız var, Turizm Bakanımız var. İş dünyası seri hareket eden insanlardan oluşur. İş dünyasında başarılı olan insanlara baktığımız zaman iş adamının masasının önünde dosya olmaz, dosya birikmez. İnşallah yeni dönemde de çok daha hızlı çok daha farklı hareket edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın dünkü konuşmasında 2023 hedefleri ve kadrolarını ortaya koydu. İnşallah arkadaşlarımız hem Cumhurbaşkanımızı hem oluşan kabineyi mahcup etmez. Hedefleri doğrultusunda başarılı olmalarını istiyoruz. Ve bunun yansımaları olarak hem Rize olarak hem ülke olarak kazançlı çıkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

saban-aziz-karamehmetoglu-(3).jpg

SAMSUN SARP DEMİRYOLU OLMAZSA OLMAZLARIMIZDANDIR. TÜÜM ODA VE STK’LARI BU PROJEYİ DİLLENDİRMEYE DAVET EDİYORUZ

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, Samsun Sarp Demiryolu konusunda Rize’de bütün herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine vurgu yaparak, Samsun Sarp Demiryolu ile Rize’nin Gürcistan, Azerbaycan ve Bakü Ceyhan Tiflis Demiryolu ile 1,5 milyara yakın nüfusa sahip bir pazara ulaşacağını kaydetti.

Samsun Sarp Demiryolu konusunda yerel basına ihtiyaçları ve bu konunun sürekli olarak gündemde tutulması gerektiğini kaydeden Karamehmetoğlu “Yerel basınımızı önemsiyor ve bu projenin gerçekleşmesi için yerel basınımızın da desteğine ihtiyacımız var. Samsun Sarp Demiryolunu zorlamamız lazım. Samsun Sarp Demiryolu Projesinde Rize ve Ticaret Sanayi Odası olarak konuşması gereken diğer oda ve STK’lardan gerekli desteği bulduğumuzu söyleyemem. Çünkü bunu bizden başka konuşan pek konuşan yok. Ama ben ısrarla bunu konuşmaya devam edeceğim. Çünkü aklın yolu bir. Gelecek onu gerektirir. Çünkü burada amaç insanlara hizmet olmalıdır. Amaç ileriye doğru vizyon geliştirmek olmalıdır. Dolayısıyla Samsun Sarp Demiryolu bizim için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Bugün Erzincan Gümüşhane Trabzon Demiryoluna baktığınız zaman olabilir. Trabzon Limanına kilitlenir ama neticede o bölgede yaşayan ülkemiz insanı aşağı yukarı 1 milyon 450 bin civarında bir nüfus var. Ama bugün Samsun Sarp Demiryoluna itima eden 3,5 milyon nüfus var. Eğer amaç insanlığa hizmet etmekse bu. Samsun Sarp Demiryolunun farklı bir özelliği daha var insanlar bunu gözden kaçırıyor. Samsun Sarp Demiryolu demek oradan Gürcistan’a bağlanmak demek, oradan Azerbaycan’a bağlanmak demek oradan tekrar Bakü Ceyhan Tiflis Demiryolu hattına bağlanmak demek. Ayrıca o bölgeden daha uzaklara 1 milyar 400 milyon nüfuslu bir pazara erişim demek. Bunu görmemek için bir noktada deli olmak lazım.Biz bunu her platformda insanlara anlatmaya devam edeceğiz. Ben bunu TOBB Yönetim Kurulunda da dile getirdim. Ben bu dönemde siz basın mensuplarından özellikle destek istiyor, basının gücünü yanımızda görmek istiyoruz. Sizden şahsım için bir şey istemiyorum, Rize için istekte bulunuyorum. Daha önceki dönemde Başbakanımız Erzincanlı. Binali Bey’în Erzincan’ın Karadeniz’e bağlanmak gibi bir özlemi olabilir. Ama mühim olan ülkemizin kaynaklarını kullandığımız zaman bunu geleceğe yönelik olarak kullanmamız lazım. Dolayısıyla bu konuda biz ısrarcıyız ve bu konuda gereken mücadeleyi her platformda vermeye devam edeceğiz. Samsun Sarp Demiryolunu arkadaşlarımızla geçen Maliye Bakanımıza anlatırken bunu neden düşünmedikleri ifadesinde bulunarak bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza onların da bizlerin de anlatması gerekiyor.” dedi.

saban-aziz-karamehmetoglu-(2).jpg