RTSO Seçiminde Meclis Üyesi Sayıları Değişti

RTSO Seçiminde Meclis Üyesi Sayıları Değişti
Rize Ticaret ve Sanayi Odası meslek ve komite seçimlerinde 12 No’lu sandıkta Mavi Grubun kazandığı meclis üyeliği iptal olurken, 2. Meclis üyeliği için Mavi Gruptan 2, Turuncu Gruptan 1 kişi olmak üzere 3 kişi kuraya girecek.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası meclis ve komite üyeliği seçimleri dün İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Seçimde mevcut başkan Şaban Aziz Karamehmetoğlu Mavi liste ile Asım Çillioğlu ise Turuncu liste ile yarışırken, 7 ve 12 No'lu grupta oylar eşit çıkmıştı. 12 No’lu meslek grubunda Turuncu Gruptan Hızır Nalkıran, Mavi Gruptan Hamza Tüylüoğlu ise 44’er oy alarak meclis üyeliği kazanmıştı. Turuncu Gruptan Ataç Yıldız ile Mavi Gruptan Varol Ayvaz ise 43’er oy almıştı. Bunun üzerine her iki gruptan da Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunularak seçim sonuçlarına itiraz edildi.

12 No’lu grupta Asım Çillioğlu’nun listesinde yer alan Ataç Yıldız’ın itirazının kabul edildiği ve Seçim Kurulunun itirazı sonuca bağladığı bilgisine ulaşılırken, isim çizme yöntemiyle Hamza Tüylüoğlu’na verilen bir oyun oy veren kişi tarafından şirket isminin hatalı yazılması sonucu geçersiz sayıldığı ve Hamza Tüylüoğlu’nun da oyunun 43 olarak belirlendiği öğrenildi.

Bu sonuçla 12 No’lu Grupta oy sayıları Turuncu Gruptan Hızır Nalkıran 44 oy, Ataç Yıldız 43 oy, Mavi Gruptan Hamza Tüylüoğlu 43 oy ve Varol Ayvaz 43 oy oldu.

Turuncu gruptaki Hızır Nalkıran’ın meclis üyeliği kesinlik kazanırken, 2. Meclis üyeliği için eşit oy alan Ataç Yıldız, Hamza Tüylüoğlu ve Varol Ayvaz arasında kura çekilecek. Kura sonucuna göre 12. Gruptaki 2. Meclis üyesi belli olacak.

Hamza Tüylüoğlu’nun meclis üyeliğinin iptaliyle yapılacak kura öncesi meclis üyelik sayıları Mavi Grup 26, Turuncu Grup 19 olarak gerçekleşti. 

Öte yandan iki grubun da bazı sandık sonuçlarına da itiraz ettiği öğrenilirken, Turuncu listenin ayrıca seçimin usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle de seçimin iptal edilmesi yönünde itirazda bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum