RTSO Seçiminde Meclis Üyesi Sayıları Yine Değişti

RTSO Seçiminde Meclis Üyesi Sayıları Yine Değişti
Rize Ticaret ve Sanayi Odası meslek ve komite seçimlerinde 12 No’lu sandıkta çekilen kurada mavi gruptan Hamza Tüylüoğlu kura ile meclis üyeliğine seçildi. Tüylüoğlu, 1 oyunun haksız yere iptal edildiği gerekçesiyle itirazda bulundu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası meslek ve komite seçimlerinde 12 No’lu sandıkta Turuncu Gruptan Hızır Nalkıran ve Mavi Gruptan Hamza Tüylüoğlu 44’er oy alarak meclis üyeliğine seçilmiş, Turuncu Gruptan Ataç Yıldız ile Mavi Gruptan Varol Ayvaz ise 43’er oy almıştı.

Turuncu Gruptan Ataç Yıldız, isim çizme yöntemiyle Hamza Tüylüoğlu’na verilen 1 oyun şirket isminin hatalı yazılması sonucu geçersiz sayılması için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuş ve itiraz kabul edilerek Hamza Tüylüoğlu’nun 1 oyu geçersiz sayılarak 44 olan oyu 43’e düşürülmesi nedeniyle 12 No’lu sandıkta oylar Hızır Nalkıran 44, Ataç Yıldız 43, Hazma Tüylüoğlu 43, Varol Ayvaz 43 şeklinde gerçekleşmişti. 3 adayın eşit oyda kalması nedeniyle de Seçim Kurulu tarafından kuraya gidildi. Kurada Hamza Tüylüoğlu çıkınca Tüylüoğlu yeniden 12 No’lu gruptan meclis üyeliğine seçildi.

Kura çekimine itiraz etmeyen Hamza Tüylüoğlu’nun çekilen kuradan çıkmasına rağmen şirket isminin sonuna LTD. ŞTİ. yazılmadığı gerekçesiyle iptal edilen 1 oyunun geri iade edilmesi ve seçim oyunun 44 olarak düzeltilmesi için İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca, aynı sandıkta mavi grupta bulunan ve 43 oy alan Varol Ayvaz’ın da turuncu gruptan 44 oy alan ve meclis üyeliği kazanan Hızır Nalkıran’ın 1 oyunun hatalı olduğu ve geçersiz sayılması gerekçesiyle İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Hamza Tüylüoğlu’nun yeniden meclis üyeliği kazanmasıyla mavi liste ile yarışan mevcut başkan Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nun meclis üyesi sayısı yeniden 27’ye yükselirken, turuncu liste ile yarışan Asım Çillioğlu’nun meclis üyesi sayısı 19’da kaldı.

12 No’lu sandıktaki kesin sonuçlar seçim kurulunun önümüzdeki günlerde itirazları sonuca bağlamasıyla belli olacak.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum