RTSO Seçimleri 9 Şubat’ta Yapılacak

RTSO Seçimleri 9 Şubat’ta Yapılacak
Rize Ticaret ve Sanayi Odasında seçim tarihi belli oldu. RTSO seçimleri 9 Şubat’ta yapılacak…

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Meslek Grupları seçimleri 9 Şubat 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Düzenlediği basın toplantısıyla seçim tarihini açıklayan RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Ticaret Odasında gelecek 4 yıllık dönemin çok önemli olduğunu belirterek, “Uygulamaya başlanan ya da başlamak üzere olan 150 milyon TL’lik AB projeleri var. Oda’nın yapısını, işleyişini, projelerini bilmeyen, Avrupa Birliği ile ilişkisi olmamış, oda yönetiminde deneyimsiz olanlar, bu büyük projeleri yürütemezler” dedi.

Oda başkanlığına aday olmadan önce mecliste görev alıp çalışmak gerektiğini söyleyen Ofluoğlu, kırgınlık dargınlık yaşanmadan, Rize’nin kazançlı çıkacağı bir seçim dönemi geçirilmesini arzu ettiğini söyledi.

GRUPLARIN OLUŞUMUYLA İLGİMİZ YOK

Bakanlığın getirdiği yeni NACE kodlaması ile seçimlere gidileceğini ve yeni listeleme nedeniyle 54 olan Rize Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi sayısının 46′ya düştüğünü belirten Ofluoğlu, bazı üyelerin, NACE kodlaması nedeniyle meslek gruplarında meydana gelen değişikliklerden oda yönetimi olarak kendilerini sorumlu tuttuklarını ancak, grupların oluşumunda oda yönetiminin en küçük bir dahli olmadığını kaydetti.

MECLİS BAŞKANLIĞI OLABİLİR

Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak Şaban Aziz Karamehmetoğlu’nu desteklediğini, kendisinin ise meclis üyeliğine aday olacağını vurgulayan RTSO Başkanı Ofluoğlu, oluşan meclisin takdirine göre meclis başkanlığı yapabileceğini ifade etti.

Haber:Deniz Varlı