RTSO'da Seçim Sonucu Belli Oldu

RTSO'da Seçim Sonucu Belli Oldu
Rize Ticaret ve Odası seçimleri yapıldı. İşte kesin sonuçlar:

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı 21 meslek kolunda başkanlık seçimleri bugün yapıldı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni başkanını belirleyecek meslek kollarının başkanlarının belirlendiği seçimde, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na aday olan Şaban Aziz Karamehmetoğlu destekleyen adaylar mavi liste ile, rakibi Mustafa Mataracı’yı destekleyen adaylar ise beyaz liste ile seçime girdiler. Seçimde aday olmayan mevcut oda başkanı Ömer Ofluoğlu, Karamehmetoğlu’nu destekledi.

oy.20130518184141.jpg

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seçimlerde, 21 meslek kolunda 46 meclis üyesinin belirlenmesi 1.823 üye oy kullandı. Yapılan oylama sonucunda Karamehmetoğlu’nu destekleyen mavi listeler 28, Mustafa Mataracı’yı destekleyen beyaz listeler ise 18 meclis üyeleri aldı.  Şaban Karamehmetoğlu'nun Mavi listesi toplamda 953 Oy alırken, Mustafa Mataracı'nın Beyaz listesi 875 oy aldı.

Meslek gruplarında ise mavi liste 13 beyaz liste ise 8 grup başkanlığı kazandı. Her iki adayda kendi meslek kollarında yapılan seçimlerde kazanmayı başardılar. Önümüzdeki günlerde kazanan 46 ismin yeni Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını belirlemesi bekleniyor.

Seçim sonrası Mataracı’nın grupları seçim sonuçlarına itiraz etti.

SANDIK SANDIK  Oy SAYILARI

1.20130518211724.jpg