RTÜK, 'Şifresiz Yayın' dedi ama D-Smart haberler gerçeği yansıtmıyor dedi

RTÜK, 'Şifresiz Yayın' dedi ama D-Smart haberler gerçeği yansıtmıyor dedi
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ın maçlarını anlatan spikerler 'Şifresiz Yayın olacak' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını' anons etti.

RTÜK'ün televizyon kanallarında şifresiz-ücretsiz yayınlanacak programların listesini çıkarması ve bir çok organizasyonun şifresiz yayınlanacak olması taraftarları sevindirmişti. Ancak D-Smart'tan canlı olarak yayınlanan Beşiktaş-Schalke 04, Lankaran-Fenerbahçe ve Galatasaray-Malaga maçlarını anlatan spikerler "UEFA ile yapılan anlaşma gereği maçların 'şifreli' yayınlarına devam edeceğini, son günlerde basında yer alan 'Şifresiz Yayın olacak' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını' anons ettiler.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, kanallarda şifresiz ve ücretsiz yayınlanmak zorunda olan 'önemli olaylar listesi'ni açıklamış, bu listede "Avrupa kupalarında (futbol) Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar ile yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları ve UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, UEFA süper kupa maçları" gibi önemli organizasyonlar da yer almıştı.

RTÜK'ün, bu listeyi açıklamasının ardından gözler Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin yayıncısı D-Smart'a çevrilmişti ve D-Smart'tan açıklama gecikmedi.

D-Smart'tan canlı olarak yayınlanan Beşiktaş-Schalke 04, Lankaran-Fenerbahçe ve Galatasaray-Malaga maçlarını anlatan spikerler "UEFA ile yapılan anlaşma gereği maçların 'şifreli' yayınlarına devam edeceğini, son günlerde basında yer alan 'Şifresiz Yayın olacak' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve böyle bir uygulamanın söz konusu olmadığını' anons ettiler.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Avrupa kupası maçlarının şifreli mi yoksa şifresiz mi yayınlanacağı merak konusu oldu. Detaylı açıklamanın RTÜK ve D-Smart tarafından kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

İşte RTÜK'ün televizyon kanallarında şifresiz ve ücretsiz yayımlanması zorunlu olarak açıkladığı, önemli olaylar listesi:

1- Yaz, Kış ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları
2- FIFA Dünya Kupası yarı final ve final karşılaşmaları
3- UEFA Avrupa Kupası Kupası yarı final ve final karşılaşmaları
4- Türk milli futbol takımlarının eleme ve final karşılaşmaları
5- Türkiye Kupası (futbol, basketbol, voleybol, hentbol) karşılaşmaları
6- Avrupa kupalarında (futbol) Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar ile yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları ve UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, UEFA süper kupa maçları,
7- Dünya Şampiyonası (her branşta) yarı final ve final karşılaşmaları,
8- Avrupa şampiyonaları (her branş) yarı final ve final karşılaşmaları,
9- Türkiye’de yapılan uluslararası tenis organizasyonları,
10- Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu,
11- Akdeniz Oyunları,
12- Avrasya Maratonu,
13- Kırkpınar Yağlı Güreşleri,
15- Boğaziçi kıtalararası yarışmalar.