Rus pilotlar Türkmenler tarafından böyle vuruldu VİDEO İZLE

Rus pilotlar Türkmenler tarafından böyle vuruldu VİDEO İZLE
Suriye sınırında düşürülen Rus SU-24 savaş uçağından atlayan pilotlar Türkmenler tarafından havada vuruldu. O anlar ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi karşısında bulunan Suriye sınırındaki Bayırbucak bölgesine düşen Rus SU-24 uçağından atlayan Rus pilotlar Türkmenler tarafından ağır silahlarla tarandı. Yaşananlar saniye saniye kameraya yansırken olayda bir pilotun cansız bedeni Türkmenler tarafından ele geçirildi. 

ATEŞ ETMEYİN ESİR ALALIM 

Rus uçağından düşen pilotlar Türkmen askerler tarafından ağır silahlarla taranırken, bir askerin "Ateş açmayın esir yapalım'' diye bağırması dikkat çekti.

Bayırbucak bölgesinde, rejim güçlerine ve Ruslara karşı mücadelelerini sürdüren Türkmenlerin 2. Sahil Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, düşürülen Rus savaş uçağının pilotlarının öldüğünü söyledi.

TÜRKMENLER KAYBETTKLERİ BÖLGELERİ GERİ ALDI

Bayırbucak bölgesinde, rejim güçlerine ve Ruslara karşı mücadelelerini sürdüren Türkmenlerin 2. Sahil Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, “Türkmen dağı düştü haberleri tamamen yanlış. Kızıldağ'da kaybettiğimiz bölgeleri geri aldık. Kızıldağ tamamen bizim elimizde” dedi.

Kızıldağ'a başlattıkları operasyona Rus destekli saldırı olduğunu belirten Çelik, “Rejim güçlerine havadan destek veren Rus savaş uçağı Türkiye sınırına geçince Türk uçakları tarafından anında vurularak düşürüldü. Bu elimdeki Suriye sınırları içerisine düşen Rus savaş uçağından atlayan pilotların paraşütlerinin bir parçası. Diğer parçaları da iç tarafta. Şu anda Kızıldağ tekrar Türkmenlerin elinde. Biz geçen açıklamamızda Esad ve destekçilerinin hadlerini bilmesi konusunda onları uyarmıştık” dedi. Çelik, paraşüt tutangacını göstererek, “Bu da kanıtıdır. Herkes haddini bilsin” diye konuştu.

Rus savaş uçağından atlayan pilotların ölü olarak ele geçirildiğini de aktaran Çelik, şöyle devam etti: “Paraşütle atladılar. İkisi de öldü. Cenazeleri iç tarafa düştü. Arkadaşlarımız onların cesetlerini getirmeye gittiler. Rus uçağı olduğu kesin bomba yüklüydü. Bize attığı ilk bombanın ardından, Türk hava sahasına girince Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Pilotlar uçaktan atladılar. Onların atladıklarını görünce bizler de ateş açarak onları öldürdük. Ondan sonra iki helikopter geldi ancak Türkiye’ye yakın bölgelere geçemediler. Pilotları kurtarmaya geldiler ancak Türk hava sahasına yakın olduğu için geçemediler. Türk devleti fırsat vermedi.” 

Şu anda Türkmen dağının tamamen Türkmenlerin elinde olduğunu ifade eden Çelik, “Türkmen dağı düştü haberleri tamamen yanlış. Kızıldağ'da kaybettiğimiz bölgeleri geri aldık. Kızıldağ tamamen bizim elimizde” dedi.

Türkiye’ye yapılan yardımlardan dolayı teşekkür eden Çelik, "Türkiye her noktada bizim yanımızda. Türk milletinin duaları ve Türk devletinin yardımlarıyla burada dimdik ayaktayız. Yıkılmayacağız. Türkmen dağı Türk'ün yurdudur. Allah’ın izniyle biz var oldukça Türkmen dağı düşmeyecektir" şeklinde konuştu.

Türkmen Cephesi Tugay Komutanı Muhammed Abdullah ise, Kızıldağ ve Fokluk bölgesinin ellerinde olduğunu belirterek, "45 tepesine doğru yaklaştık dağın kontrolü tamamen Türkmenlerin elinde. Biz eski noktalarımızı tekrar geri almakla beraber onun üstüne daha da ilerledik, ilerlememiz devam ediyor" dedi.

Rusya’ya ait uçağın Türkiye tarafından sınır ihlali yaptığı için düşürüldüğünü ifade eden Abdullah, "Pilotlar hakkında bilgi sahibi değiliz biz cephedeyiz. Acısu bölgesinde birkaç gündür devam eden top atışları son buldu kendi bölgelerine Keseb’e çekildiler. Bizim ilerleyişimiz Kesep’e kadar sürmesi için kendi aramızda bir koordine yapacağız daha sonra ne yapacağız konusunda karar vereceğiz" diye konuştu.

Gözyaşları içinde Türkiye Cumhuriyeti devletine ve hükümetine teşekkür eden Abdullah, "Türkiye’den Allah razı olsun, Türkiye bize oldukça destek verdi, Türk halkı bize destek oldu. Allah onlardan razı olsun. Biz çocuklarımızı Türk devletine emanet edip tekrar cepheye savaşmaya gidiyoruz. Ailemiz Türk devletine emanet" ifadelerini kullandı.