RÜ'ye Rektör Yardımcısı Atandı

RÜ'ye Rektör Yardımcısı Atandı
Rize Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın atanmasından sonra idari kadroda yapılan atamalara bir yenisi daha eklendi.

Rize Ardeşen’li olan Prof. Dr. İbrahim YEREBAKAN Rize Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı.

Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans ve Yüksek Lisans Programı mezunu olan Prof. Dr. İbrahim YEREBAKAN, doktorasını İngiltere The University of Hull, Edebiyat Fakültesi’nde tamamladı. Birçok koordinatörlük, Bölüm Başkanlıkları ve Dekan Yardımcılığı idari görevlerinde bulunan YEREBAKAN, 2003 ve 2006 yıllarında Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimler Alanında Uluslararası Bilimsel Yayınları Özendirme desteği ödüllerini aldı. İngiliz Dili ve Edebiyatı yanında, Çağdaş İngiliz Tiyatrosu, Geleneksel İngiliz Tiyatrosu, Modern Avrupa Tiyatrosu, Tiyatro Tarihi. İrlanda Tiyatrosu, Siyasal Amaçlı Tiyatrolar ve Yenilikçi Tiyatrolar gibi uluslararası tiyatro konularında da akademik çalışmları bulunan Prof. Dr. İbrahim YEREBAKAN birçok yüksek lisans ve doktora tez danışmanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Sekiz Ulusal Akademik Dergilerde Hakemlik, yayın kurulu üyeliği, Onbeş Ulusal/Uluslararası Konferanslarda sunulan bildiri ve uzun yıllar yurt dışı deneyimi bulunan Prof. Dr. İbrahim YEREBAKAN’ın, dört başlıca çalışma eseri, bir adet çevirisi ve yirmi bir adet yayınlanmış makalesi bulunmaktadır.

ibrahim-yerebakan.jpg

10 Bin’e yaklaşan öğrencisi, 500 Öğretim Elemanı ve 400 idari personeli ile bölgemizin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Rize Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın atanması ile birlikte Rektör Yardımcılıklarına Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA, Prof. Dr. Adnan MİDİLLİ, Prof. Dr. İbrahim YEREBAKAN, Genel Sekreterliğe Ali Rıza KÖROĞLU, Genel Sekreter Yardımcılığına ise Cehri HUT atanmış oldu. Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın yaptığı atamalar, Rize Üniversitesi’nin bölge ile kaynaşıp çok daha hızlı gelişeceği şeklinde değerlendirildi.

Rize Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgilere üniversitenin resmi web sitesi www.rize.edu.tr adresinden ulaşılabilirsiniz.