Saadet Adayı Av. Kaçar: "Cumhurbaşkanından 1 Oy Temennisinde Bulunsam Tereddütsüz Bize Oy Verecektir"

Saadet Adayı Av. Kaçar: "Cumhurbaşkanından 1 Oy Temennisinde Bulunsam Tereddütsüz Bize Oy Verecektir"
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Kaçar, “Cumhurbaşkanım biz size canımızla başımızla destek olmuştuk. Bende sizden bir oy istiyorum temennisinde bulunsam inanıyorum ki kendisi de tereddütsüz bize oy verecektir” dedi.

Saadet Partisi, Rize’deki belediye başkan adaylarını İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı programda tanıttı.

Rize Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Kaçar, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve seçime hızlı bir şekilde yaklaşmakta olduğumuzu kaydederek seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

AK Parti döneminde israf ve işin ehline verilmemesinin yolsuzlukları had safhaya ulaştırdığına vurgu yapan Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Kaçar, “Birçok seçimler yapılmış, seçim öncesinde adaylar milletimize birçok vaatlerde bulunmuş, birçok projeler ortaya koymuşlardı. Ancak gelinen noktaya baktığımızda bu projelerinin hiçbirinin gerçekleştirilmediği ve vadedilen işlerin de bir çoğunluğunun yapılamamış olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Bizce bunun en büyük, en önemli nedenlerinden bir tanesi israf ve işin ehline verilmemesidir. Çok ağır bir itham olması nedeniyle yapılıp yapılmadığı hususunda kesim bir bilgimiz olmadığından dolayı kesin bir şey söylemek istemiyorum ancak milletimizde oluşan genel kanaat maalesef yolsuzlukların da had safhaya ulaştığıdır. Bundan dolayıdır ki, vadedilen projelerden hiçbiri si gerçekleşmemektedir. Bizim yönetimimizde iş kesinlikle ehline verilecektir. İş ehline verildiğinde işler daha kaliteli, daha kısa sürede yapılacaktır.” Dedi.

Av. Kaçar, şeffaflığı önemseyeceklerini ve kapalı kapılar ardında kesinlikle iş yapmayacaklarını ifade ederek, şeffaflıktan bahsederek iş başına gelen Rize Belediyesinde kapalı kapılar ardından iş çevirmeye yönelik adımlar atıldığını belirterek, “Aziz hemşehrilerimiz 2014 yılında teveccüh göstermişlerdi yapılan mahalli idareler seçimlerine bu kardeşinizle birlikte 3 arkadaş belediye meclis üyesi seçilmişti. Belediye meclis üyeliği sırasında 5 yıl boyunca milletimizin lehine olan bütün işlerde destek, olumsuz gördüğü işlerde engel olmaya çalıştık. Rize Belediyesi her ne kadar şeffaflıktan bahsederek iş başına gelmişse de geçen seçimde 3 tane belediye meclis üyesi olarak meclise girdik. Ancak oluşturulan komisyonlarda bu arkadaşlardan hiçbirisine görev verilmemiş adeta kapalı kapılar ardından işler çevirmeye yönelik adımlar atılmıştır. Bizim iktidarımızda kesinlikle bu yanlışa düşülmeyecek, israf ortadan kaldırılacak, yolsuzluğa kesinlikle mahal bırakılmayacak, iş ehline verilecek, partizanlık yapılmayacak.” Diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu ve Refah Partisi’nin seçimleri kazandığı 1994 yılı yerel seçimlerinde üniversitede öğrenci olduğunu ve seçim çalışmalarında aktif olarak görev aldığını belirten Rize Belediye Başkan Adayı Av. Muhammet Kaçar, Cumhurbaşkanından 1 oy temennisinde bulunsa Erdoğan’ın tereddütsüz kendilerine oy vereceğini kaydettiği konuşmasında, “ Cumhurbaşkanımızın Rizeli olması hasebiyle bütün hemşehrilerimiz gbi bizim de kendisine özel bir sevgimiz var. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğrenciydim ve seçim çalışmaları içerisinde yer alıyordum. 94 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği dönemde Bakırköy’de bir sandıkta görevliyiz. Oy kullanma sırasında bir haber geliyor. Diyorlar ki bir apartmanın 5. Katında bir tane yaşlı amca var oy kullanmak istiyor, bize oy verecek bunu getirmemiz gerekiyor. Oraya gidiyor, amcayı sırtımıza alıyor, apartmandan 5 kat sırtımızda aşağıya indiriyor oy kullandırtıyoruz. Ben inanıyorum Cumhurbaşkanımızın da bizim hemşehrimiz olması nedeniyle kendisinin de ahde vefa sahibi birisi olduğundan dolayı, sayın cumhurbaşkanım biz size canımızla başımızla destek olmuştuk bende sizden bir oy istiyorum temennisinde bulunsam inanıyorum ki kendisi de tereddütsüz bize oy verecektir. Rize’de hemşehrilerimizin birçoğu, bizimde cumhurbaşkanımız olması nedeniyle kendisine sevgi sempati duymaktayız. Cumhurbaşkanımızın dahi bizlere destek vereceğine inandığımız cumhurbaşkanımızı seven sayan bütün hemşehrilerimizin bu seçimlerde desteklerini bekliyoruz. İnşallah 1 Nisan’da geçmişe dönük ruh arayışına girmeden, öyle bir zahmete katılmadan, geleceğe ilişkin kuru hayaller peşinde koşmadan o gün acil olarak neler yapılması gerekiyorsa onları masaya yatıracak belirli bir plan program çerçevesinde Rizemizin yaşamış olduğu bu sorunları bir an önce çözme gayreti içerisinde olacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Av. Kaçar, Rize’nin içerisinde bulunduğu en büyük sorunlardan bir tanesinin de göç ve gençlerle ilgili sorunlar olduğunu belirterek, uyuşturucu tüketimi ve kötü alışkanlıkların ilkokul seviyesine kadar düştüğünü belediye başkanı seçildiğinde ise manevi projelere ağırlık vereceklerini kaydetti.